Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autohtoni proizvodi za turiste

VIDEO: Znate li koji je najbolji hrvatski suvenir?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve goste koji dolaze u Hrvatsku dočekat će i domaći suveniri. Danas su u Opatiji odabrani oni najbolji. Apsolutni je pobjednik karmelićanska vodica za koju legenda kaže da je eliksir mladosti.

Sapuni, losioni, ali i čajni kolutići od melise - apsolutni su opatijski pobjednici, a kad se tomu još doda eliksir mladosti... 'Vrlo interesantan napitak koji su radile časne sestre karmelićanke, napitak koji ima dugogodišnju legendu koja isto tako kaže da ju je Luj XIV. pio protiv glavobolje i stresa', rekla je Snježana Mikolčić Jakopović iz Novog Maroga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Domaće rukotvorine A nagradu za najbolji jadranski suvenir dobiva... Slika nije dostupna A domaći je kvalitetniji... Skoro sav češnjak koji Hrvati pojedu dolazi iz Kine!

Kao uporabni suvenir prvo mjesto osvojili su drveni proizvodi iz Klane. 'Ljudi se sad sve više vraćaju prirodi i prirodnim materijalima tako da valjda im je dosta plastike i onda im je ovo jako zanimljivo', rekla je Sanda Silić iz Klana. A zanimljivi su i vuneni proizvodi iz Gorskoga kotara.

>> Suveniri preplavili tržište: Tito je danas dobar biznis

'Kupuje se baš kao poklon, najviše, i uvijek nam je žao da čovjek ima za drugoga, a nema za sebe jer kaže meni bi to jako dobro došlo, ali ću kupiti nekome drugome', rekla je nada Ivančić iz Ravne gore. Ovih je dana Opatija mirisala na lavandu i to ne samo onu primorsku. 'Mi idemo više kao suvenir, pokušavamo se probiti na tržište, tu po moru i polako uspijevamo, evo idemo po tim sajmovima', rekla je zdenka kavić iz Svetog Ivana Zeline.

A polako se na tržište probija i autohtoni hrvatski suvenir. Sve više turista kući s odmora u Hrvatskoj ponese teglicu meda, bocu prave šljivovice ili vunene čarape za duge zimske dane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene