Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto Pantovčaka

VIDEO Zavirite u predsjedničku palaču Kolinde Grabar Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kamere Nove TV ušle su u buduću rezidenciju novoizabrane predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović.

Palača Pongraz je rezidencija u Visokoj ulici na Gornjem gradu u koju bi ured preselila novoizabrana predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. Proteže se na 1600 četvornih metara stambenog prostora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje je, što radi... FOTO Izabrana predsjednica objavila sliku iz ureda Slika nije dostupna Ured Grabar-Kitarović: 'Josipović odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti ako donese odluku o preseljenju'

Rezidencija je na tri etaže. Prepuna je antiknog namještaja i umjetnina. U palači postoji velik salon koji služi za primanje delegacija, radne sastanke, ručkove i večere, koji se ovisno o vrsti programa može organizirati sa stolovima, brojem stolica, opisuje Katarina Putak, naš vodič kroz buduću predsjedničku rezidenciju.

Obitelj Pongrac bila je među mnogobrojnim vlasnicima. Tu su boravili i Karađorđevići, nacisti, Tito i Tuđman. "Predsjednički salon je zapravo najveći i najvažniji apartman", ističe Putak.

U palači je ukupno osam apartmana, a svaki ima pripadajuću kupaonu. Sve unutar same rezidencije je zaštićeno, odnosno ima status pokretne i nepokretne kulturne baštine, ističe Putak.

Cijela palača ima status kulturnog dobra. I bez odobrenja restauratora ne smije se pomaknuti niti jedan komadić namještaja. A kamoli ići u preuređenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene