Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobični ulov

VIDEO: Bucanj ponovno u Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čudna riba tropskih mora koja izgleda kao velika glava s perajama opet se pojavila u Jadranu.

Istarski ribar Danilo Latin nemalo se iznenadio kada je povlačeći mrežu kod Savudrije ugledao neobičan ulov. Nakon fotografiranja i snimanja - ribu je vratio u more. Ista riba već je viđena ove godine kod Maloga Lošinja. U Rijeci su stručnjaci imali velikih problema da je izvuku iz Rječine i usmjere prema otvorenom moru. Iako bi se moglo pretpostaviti da je riječ o istom primjerku - znanstvenici kažu da je ovaj istarski veći i u boljem stanju nego nedavni riječki čudni gost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bucanj od 100 kila VIDEO: Morska neman u Rječini Slika nije dostupna Posjećuje obalu Veliki bucanj: Neobični posjetitelj na Jadranu

>> FOTO: Spašavanje bucnja iz Rječine

>> Veliki bucanj: Neobični posjetitelj na Jadranu

'Nikoga nisam čuo na ovom području da je ikada ulovio takvu ribetinu', rekao je Danilo Latin, a dr.sc. Marcelo Kvačić iz Prirodoslovnog muzeja u Rijeci objašnjava zbog čega se bucanj može naći u našim morima. 'On nije isključivo termofilna vrsta, imali smo ga u Jadranu i ranije tako da neki vidljivi razlog zašto je njega sad više nego inače je teško za pronaći', zaključio je Kvačić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene