Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani za građane

VIDEO: U Rijeci otvoren dućan za siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalno najugroženije obitelji, zahvaljujući inicijativi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, dobile su u Rijeci svoju samoposlugu.

Učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola i brojni drugi građani darovali su sve što su mogli - hranu, higijenske proizvode, školski pribor, igračke..I ne samo to, mnogi od njih u ovoj samoposluzi i volontiraju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Produženi vikend Pogledajte kako će raditi trgovine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Ilustracija Uvođenje eura Natrpao kolica sladoledom pa ostao šokiran na blagajni: Dvojno iskazivanje cijena u dućanima zbunilo dio građana

>> Zatvorene 1152 trgovine, na ulici završilo 2874 radnika!

U socijalnoj samoposluzi od jutra je gužva. Upravo je riječ hvala ona koja se na ovome posebnom mjestu najčešće mogla čuti. Zahvalni su korisnici, ali i organizatori jer je odaziv na ovu akciju premašio sva njihova očekivanja. Sakupili su gotovo 9000 artikala. 

'Ja ovako pomažem drugima jel sam ne mogu pomoći pa tako sa svojim radom sudjelujem koliko mogu', kazao je volonter Ratko Iako je predviđeno da samoposluga radi samo do petka, organizatori se nadaju kako bi, dodijeli li im Grad prostor, ovo mogao postati cjelogodišnji projekt.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene