Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava 'invazija' tek se očekuje

VIDEO: Slavonija na udaru komaraca, a ne smiju zaprašivati iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon obilnih kiša i poplava Slavonijom haraju komarci. Država ne samo da neće pomoći ugroženim općinama i gradovima u borbi protiv malih krvopija, već će im i na komarce naplatiti PDV.

Kad bi za svaki ubod komarca dobio kunu, Osječanin Jakov Šubarić bio bi bogat čovjek. 'Gdje god krenete - komarac. Bježim s njive, mislim tu ih neće biti. Dođem tu, ima ih i tu. Dođem u sobu, ima ih u sobi. Svuda su se naselili', jada se Jakov. Kad bi komarci plaćali stanarinu, Krešimir Bubalo bio bi najbogatiji gradonačelnik. No, umjesto da napune gradsku blagajnu, komarci će je isprazniti. 'To je problem na koji mi upravo ovih dana tražimo odgovore novim rebalansom, jer Vlada nije osigurala potrebnih 8 milijuna, što je trebala. Grad Osijek će to koštati ove godine 13 milijuna i 714 tisuća kuna', kaže osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. 

Pročitajte i ovo Predrag Fred Matić Iz Slavonije Fred Matić u Novskoj: "Nismo daleko od toga da će se u pekarnice ulaziti s iskaznicom HDZ-a, jer neće biti kruha za sve" Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac

Ne smiju zaprašivati iz aviona

Od 13 osječkih milijuna 3 odlaze u državnu blagajnu. Na zaprašivanje komaraca plaća se porez. No, čak ni to nije najveći problem. 'Apeliram na saborske zastupnike da se konačno mora promijeniti zakonsko rješenje, gdje nas se priječi da avionima možemo tretirati komarce. Ne vidim koja je razlika kad se špricaju komarci iz automobila ili aviona', kaže Bubalo. Zbog visokog vodostaja Drave i Dunava, prava invazija komaraca tek se očekuje. Veliko prostranstvo između dvije rijeke nemoguće je obraniti bez potpore iz zraka. S PDV-om ili bez njega, najskuplja će se cijena platiti ukoliko s komarcima dođe i neka bolest.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene