Obavijesti Video Pretražite Navigacija
invazija je počela

VIDEO Prizor kao iz horor-filmova! Pogledajte najezdu krvopija u Slavoniji: "Imam 60 godina i ne pamtim ovakvo nešto, a znamo da najgore tek slijedi"

Najezda komaraca, Bijelo Brdo kod Osijeka
Najezda komaraca, Bijelo Brdo kod Osijeka Foto: Nenad Mijačević/Facebook
Područje Osijeka ponovo vodi bitku s komarcima. Invaziju komaraca donijeli su visoki vodostaji Drave i Dunava.

Slavonija ponovo vodi rat s krvopijama. Snimka koju nam je ustupio čitatelj zabilježena je prije tri dana u mjestu Bijelo Brdo, koje se nalazi 15-ak kilometara od Osijeka, uz državnu cestu Osijek – Erdut. 

Dragoslav Mijačević kaže da je situacija neizdrživa. Živi na Bijelom Brdu kod Osijeka. 

"Svaki dan je tako, unazad desetak dana, jer je to močvarno područje. Velike su vode i sad se dosta toga izleglo. Mi znamo da će najgore tek uslijediti kad se voda povuče. Nećemo moći živjeti od toga. Čim dođu, to je čudo, čitavi rojevi. Ja imam 60 godina i ne pamtim ovakvo nešto, a znamo da najgore tek slijedi.

Slušamo da je vlast svjesna toga, ali valjda će to što hitnije riješiti. Bez aviotretiranja neće biti uspjeha. Počelo je dosta rano, očekujemo da će biti još gore, za ljude, za životinje, to je strašno", rekao nam je. 

"Na nekim područjima ne može se raditi, ništa… Vjerujem da će nam netko pomoći, da će se uključiti u rješavanje ovog pitanja", ističe. 

Obaranje rekorda?

"Brojnosti su najveće u Kopačkom ritu. To je oko 13 tisuća komaraca u klopci. Idući je Sarvaš s pet tisuća komaraca. Oni još nisu svi doletjeli, očekujemo da će se broj i dalje povećavati", rekao je Hrvoje Bekina iz NZZJZ-a za Dnevnik Nove TV od 17. svibnja. 

I da će u sezoni oboriti rekord iz 2021., kad je brojnost komaraca iznosila 45 tisuća u klopci.

Najveći problem, kažu, stvara im tvornica komaraca – Kopački rit, ali i za to traže rješenje. "Već smo poslali sve dopise za dozvolu larvicidnog tretiranja rubnih dijelova Kopačkog rita. Dakle, to je nužno za učinkovitu borbu protiv komaraca", rekao je dogradonačelnik Dragan Vulin za Dnevnik Nove TV. 

Za vikend su počeli i aviotretmani iznad cijelog grada Osijeka. 

U međuvremenu čitatelj je poslao snimku koja svjedoči najezdi koja stvara velike probleme Slavoncima. 

Sve je snimljeno 19. svibnja u BIjelom Brdu, 15-ak kilometara od Osijeka.

Upit o ovome, što čine i koji su daljnji postupci, poslali smo i Gradu Osijeku i Općini Erdut, a odgovor ćemo objaviti po dospijeću.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene