Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Varšavskoj 'napali' Šprema i Bernardića

VIDEO Prosvjednici Bernardiću: Ovo su vaša uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davora Bernardića i Boris Šprema prosvjednici u Varšavskoj dočekali su zvižducima i glasnim negodovanjem.

Prosvjednici u Varšavskoj ulici na čelu s Vilijem Matulom, poznatim glumcem i aktivistom, nisu baš pretjerano ljubazno dočekali Davora Bernardića, predsjednika gradske organizacije SDP-a i Borisa Šprema, predsjednika Gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

>> Zagrebački Gradski ured: Investitor ima pravo raditi u Varšavskoj

'Sram te bilo Bernardiću, gdje ti je sada stav. Gdje je tebi stav Borise, kako možeš ovako', vikao je Vili Matula kad su među prosvjednike stigli Davor Bernardić i Boris Šprem. 'Ovo su vaša uhićenja, vaša privođenja, do sada je to bila ona gangrena od HDZ-a, ali ovo ste sada vi, vi privodite ove ljude, vi Bernardiću i Špremu, vi ih hapsite. Ovi ljudi umjesto da hapse kriminlce, što bi mogli, priivode nas, sramota', vikao je Matula.

Prosvjednici su zatim natjerali Bernardića i Šprema da sjednu s njima na pod, što su oni spremno prihvatili izjavivši kako su došli među prosvjednike baš zato što su odgovorni. Šprem je rekao kako je priča oko Varšavske počela 2007. godine donošenjem GUP-a, a 2008. godine je Gradska skupština postupila po javnom interesu za Varšavsku. 'Nismo dobili do dana današnjeg odgovor na pitanja jesu li riješeni imovinsko-pravni odnosi u odnosu na Varšavsku, te je li formirana parcelacijska čestica. Sada javno tražim od Ministarstva graditeljstva da se o tome očituje', rekao je Šprem.

>> VIDEO Privedeno više od sto osoba, aktivisti, gradski vijećnici i Kregar!

>> VIDEO: Varšavska nakon rušenja stabala

>> 'Centar grada izgleda kao da je IRA ili PLO u Zagrebu'

Bernardić je rekao kako su došli među prosvjednike jer ne mogu dobiti odgovore na sva pitanja, te kako gradsko komunalno poduzeće koje je u nadležnosti grada nije u nadležnosti skupštine, pa SDP izravno nema nikakve veze s privođenjima. Dodao je kako SDP kroz Gradsku skupštinu poduzima sve što može. Na pitanje hoće li podržati inicijativu da Ivo Čović, predsjednik Uprave zagrebačkog holdinga, podnese ostavku, Bernardić je rekao kako on kao predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a, te Šprem kao predsjednik Gradskog vijeća imaju golemu odgovornost, te kako nikakve 'odluke ne mogu donositi ishitreno'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene