Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija treba znati što joj je posao

'Centar grada izgleda kao da je IRA ili PLO u Zagrebu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je danas premijerku Jadranku Kosor da građane koji prosvjeduju u zagrebačkoj Varšavskoj ulici zaštiti od policijske represije.

'Policija treba znati što joj je posao. Njezin posao je da provodi zakon, ali centar grada izgleda kao da je IRA ili PLO u Zagrebu. Pozivam premijerku da pokaže onu svoju poznatu odvažnost i hrabrost i zaštiti hrvatske građane, i one koji prosvjeduju u Varšavskoj, bez ulaženja u posebne detalje', izjavio je Milanović novinarima u Saboru. Ocijenio je da je građanski prosvjed i reakcija policije posljedica stanja kada se 'preko neke mjere pogoduje nekim interesima', odbacivši bilo kakvu odgovornost njegove stranke za te događaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

>> VIDEO Privedeno više od sto osoba, aktivisti, gradski vijećnici i Kregar!

'SDP s tim nema veze. Osobno ja i ljudi koji sjede u Skupštini borit ćemo se za zakonitost, i ono što jamčim je da se hrvatska policija u ovakvim situacijama neće ponašati na ovakav način, nego na primjereniji način, a prije toga ćemo učiniti sve da do takvih situacija ne dođe', poručio je Milanović. 'Naši stavovi su jasni i čisti. S onim što se tamo događa nemamo nikakve veze, vrlo jasno s punom odgovornošću', odgovorio je novinarima. Dodao je da SDP i njegovi čelnici preuzimaju odgovornost za ono što čine u gradu u zadnjih godinu dana, napominjući da su predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem i čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić od jutra u Varšavskoj, a da su neki SDP-ovi vijećnici i uhićeni.

Milanović je naglasio da je Skupština donijela zaključak koji poziva na suzdržanost te prekidanje procedure i gradnje u Varšavskoj, 'i to je najviše što se u ovom trenutku može napraviti'. Istaknuo je i da gradski vijećnici koji su prije nekoliko godina glasali za GUP i detaljni plan više nisu u SDP-u, a da je najveći dio SDP-ovaca tada bio suzdržan prema tim odlukama. 'To je najizravniji oblik neslaganja prema tada vlastitoj stranci, a da ne glasaš protiv. Oni koji su bili za to, za to da bude kao što je danas, oni više nisu u stranci i to dobro znate', poručio je novinarima.

>> VIDEO: Varšavska nakon rušenja stabala

Upitan hoće li SDP, zbog događaja u Varšavskoj, tražiti smjenu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, Milanović je odgovorio: 'Ne zanima me tu ministar unutarnjih poslova, ovo je poziv predsjednici vlade. Ona je nadležna za to'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene