Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Super cool

VIDEO: Najpozitive godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je godinu na zalasku obilježila globalna financijska kriza, u recima koji slijede koncentrirali smo se na pozitivne događaje u mjesecima iza nas.

Na štošta ove godine možemo biti ponosni. Prvenstveno na nekoliko tisuća srednjoškolaca koji su u travnju jasno dali do znanja da se među nama skriva generacija koja se ne da 'vući za nos'. Nakon što su diljem Hrvatske na ulice izašli učenici s porukom 'Nećemo državnu maturu', Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, priopćio je kako se državna matura odgađa. Pobjedu su odnijeli pametni klinci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što nas čeka dogodine Je li 2011. zadnja prilika za slavlje prije 'smaka svijeta'? Slika nije dostupna Što je iza nas VIDEO Burna godina: Hrvatska će 2009. dugo pamtiti

Hrvati su se ove godine pokazali kao izuzetno pošteni. Vraćali su izgubljeni novac, pomagali siromašnima, gradili vrtić životnom ušteđevinom... Posebno su nas se dojmile teta Beti, odgajateljica u vrtiću kada je vratila 70.000 kuna koje je izgubio poštar u Splitu i Sinjanka Mare koja je vratila novac 'ispeglan' s tuđe izgubljene kartice.

Svjetski mediji pokazali su sklonost prema našim turističkim odredištima. Posebno mjesto u britanskom 'Telegraphu' dobio je Zlatni rat, čija je fotografija objavljena na naslovnici te je proglašena jednom od najboljih plaža na svijetu, dok je 'USA Today' Hrvatsku proglasio turističkim trendom. Osim toga, na popisu 'najzelenijh zemalja svijeta', liste dobivene istraživanjem američkog sveučilišta 'Yale' o posvećenosti država očuvanju okoliša, Hrvatska je među 149 zemalja, s indeksom 84,6 na skali do 100, zauzela visoko 20. mjesto.

Sreću je ove godine imao mladi pustolov, devetogodišnji Alexander Granhof iz Švedske koji je s djedom pronašao zakopano blago, točnije 4.600 srebrnih novčića iz 13. stoljeća, za koje se procjenjuje da vrijede više od 200 tisuća dolara.

Veselju u Poljskoj nije bilo kraja, kada su prirodnim putem začete i rođene petorke, a vjerojatnost da se to dogodi manja je nego da osvojite glavni zgoditak na lutriji. Svih pet beba su djevojčice.

I za kraj dobra vijest za ugodno popunjene pripadnice ljepšeg spola. Na natjecanjima ljepote najbolja mjesta ne osvajaju više samo mršavice. Titulu prve pratilje Miss Engleske ove je godine odnijela 80 kilograma teška Chloe Marshall koja je svijetu pokazala kako 'ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene