Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veterani Drugog svjetskog rata

VIDEO: Očuvani 'starci' na Korzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupi stari automobili nisu privilegij samo bogatih stranih kolekcionara. U Rijeci prava revija metalnih staraca, a među njima i 75-godišnji Fordov 'model T', prvo svjetsko vozilo dostupno običnom čovjeku.

Suncem okupani limeni ljubimci privukli su mnoge Riječane. Najstariji ima 85, a najmlađi tek nešto više od trideset godina. Većina vlasnika tvrdi da ih ne bi prodali ni za višemilijunske ponude u eurima. ' Jedan šaraf ako nije original, već mu se vrijednost smanjuje, ili neki detalj, dio koji nije na njemu original ne može proći u zahtjevnom djelu', rekao je Đuro Kos, vlasnik Mercedesa 190 iz 1958.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

Na rallyu su sudjelovala razna vozila, male sportske jurilice, obiteljske limuzine poput ovog DS-a, pa do ratnih terenaca. 'To vozilo jednostavno nema cijene, mi smo svi više manje zaljubljenici u ovo i to se ne prodaje', rekao je Darko Šubat, vlasnik jeep willysa

Najskuplji od svih eksponata na današnjem Oldtimer rallyu u Rijeci bio je Ford T iz 1924. godine. Vlasnik kaže da zapravo nema cijene. Ovi bi limeni starci do večeri trebali obići cijelu Istru i polako, vlastitim pogonom krenuti put garaža do slijedećeg, novog druženja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene