Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suza u oku

VIDEO: Mesić sa suzom u oku na oproštajnom partyu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić je okupio pristalice na veselici koju su organizirali njegovi prijatelji.

 Predsjednik je naglasio da je riječ o zabavi koju su organizirali njegovi prijatelji a nama je potvrđeno da je riječ o desetak prijatelja na čelu s jučer odlikovanim Tomislavom Antunovićem. Između 350 do 400 gostiju bili su premijerka Jadranka Kosor, novoizabrani predsjednik Ivo Josipović i čelnik oporbe Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U oproštajnom govoru 'I nakon mandata davat ću doprinos ciljevima UN-a' Slika nije dostupna Mesić: 'Sve prednosti bile su na strani Željke Antunović'

Mesić se u svom emotivnom govoru koji je trajao devet minuta osvrnuo na svojih deset godina na načelu države a mnogi kažu da su vidjeli suzu u njegovom oku kada je rekao na kraju 'ovo nije zbogom, ovo je doviđenja'.

'A ostajem spreman služiti i stvari regionalne suradnje, mira i stabilnosti u jugoistočnoj Europi, na europskom kontinentu i u cijelom svijetu. Nisam umoran i voljan sam i dalje raditi', istaknuo je Mesić u svom oproštajnom govoru.

Pritom je naglasio da je neprijateljima, i to ne osobnim, nego neprijateljima Hrvatske, smatrao, i smatra, samo one, koji svojim rigidnim stavovima predstavljaju prepreku na putu napretka naše zemlje koji nas vuku natrag umjesto da nas guraju kako bismo još brže išli naprijed. Istaknuo je da s takvima zajednički jezik nikada nije ni tražio niti nalazio niti će to ikada učiniti.

'Ja sam najmanje pozvan da spekuliram jesam li bio uspješan predsjednik. Na drugima je da to ocjenjuju. Siguran sam da će takvih ocjena biti i sada, neposredno na kraju moga mandata i kasnije, kada se duhovi malo smire, kada će se stvari moći promatrati hladne glave i na osnovu činjenica. Ja imam pravo reći što sam želio i što sam učinio. Želio sam Hrvatsku izvući iz međunarodne izolacije i uvesti je u EU integracije', rekao je među ostalim predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene