Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pero je za 6 i pol sati prošao maratonski dug poligon u Slunju, na kojem se suočio s brojnim preprekama.


Hrvatska je dobila najspremnijeg vojnika! Ovu laskavu titulu ponio je nadnarednik Pero Bertović iz Slunja, koji je svoju snagu i spremu dokazao u konkurenciji 107 natjecatelja iz 8 zemalja.

Vezani članci Rafale, ilustracija Banski dvori šute o detaljima pregovora oko borbenih aviona - ni Francuzi ih ne mogu prodati Hrvatskoj bez Amerikanaca! Milorad Dodik ''Motivirano je isključivo mržnjom'': Dodik traži ostavku ministra obrane BiH, a razlog je - korona

Pero je za 6 i pol sati prošao maratonski dug poligon u Slunju, na kojem se suočio s brojnim preprekama, od spuštanja konopom, prelaska rijeke na užetu, do simuliranog napada neprijatelja.

Snimke iz zraka: Vojska snimila misteriozan objekt!

Četrdeseta je na leđima, a spreman kao mladić!  I nakon 40 kilometara dugog poligona, koji je prešao za 6 i pol sati u punoj ratnoj spremi, ostalo je još snage.

'Nisam se skroz umorio, zato što nije me puno pratio niko, tako da sam se čuvao za slučaj da me neko stigne. ako trenirate stalno onda to nije problem', rekao je narednik Pero Bertović.

Za titulu se pošteno namučio. Spuštao se niz planinu, Gađao jurišnom puškom, a posebno se iskazao u taktiziranju, odnosno pametno je rasporedio snagu. Dobro snalaženje u prostoru donijelo je i pobjedu.

'Presudna je bila druga radna točka, orijentacija, iz koje sam izašo prvi i nakon toga ostalo je tako cijelo vrijeme', rekao je najspremniji hrvatski vojnik, Bertović.

Velika prijetnja čovječanstvu: Želimo li živjeti u ovakvom svijetu?

Osim fizičkih i psihičkih vještina, vojnik mora znati i pomoći unesrećenom.

'Radi se ozljedama od granate, veliko krvarenje iz ekstremiteta, i radi se o otvorenoj rani prsnog koša. prvo mora zaustavit životno ugrožavajuće krvarenje', objasnio je narednik Boris Ledenčan.

Nakon Pere, najbolji su bili Austrijanac Aleksander Janko te Dalibor Vondra iz Daruvara.

'Odlična utrka! Sretan sam što sam sudjelovao. Meni je orijentacija bila najteža, ali na kraju sam najbolji Austrijanac!', kroz smijeh je rekao nadnarednik Alexander Janko, drugi najspremniji vojnik.

'Nakon tolko vraćanja, pa se opet vraćao i još stigao sve, i ne mogu vjerovat, stvarno ne mogu!', rekao je desetnik Dalibor Vondra iz Daruvara, koji je odnio titulu trećeg najspremnijeg vojnika.

Pobjednik je dobio pehar i pištolj, no najvažnija je titula najspremnijeg, na kojoj mu malo koji kolega neće pozavidjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju