Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čiji li je?

Snimke iz zraka: Vojska snimila misteriozan objekt!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznenadio ih objekt koji tamo ne bi trebao biti...

Prilikom izviđaja terena, filipinska vojska snimila je nepoznat objekt na jednom od koraljnih grebena u Južnom kineskom moru.

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište Ilustracija prisilno slijetanje Drama na nebu: Boeing poletio pa uočili pukotinu na prozoru!

Misteriozan objekt, navode filipinske vlasti, vjerojatno su pista koju su sagradili Kinezi iako nisu imali dopuštenje za to, javlja Reuters. Naime, koraljni greben na kojem se nalazi objekt, smješten je u području Južnog kineskog mora oko kojeg se spore Bruneji, Malezija, Filipini, Tajvan i Vijetnam.

Ako se potvrdi da su pistu sagradili Kinezi na bilo kojem od osam koraljnih grebena u Južnom kineskom moru, značilo bi to eskalaciju napetosti među državaa koje polažu pravo na to područje.

Glasnogovornik filipinskog ministarstva vanjskih poslova Charles Jose, rekao je da Kina ondje vrši aktivnosti već nekoliko tjedana, a dokaz za to su fotografije koje je snimila filipinska vojska i Tajvan. One dokazuju da je ondje već sagrađena pista.

Nakon 50 godina riješen misterij zvuka iz oceana koji je proganjao znanstvenike!

Snimljena bjelina prostire se na tridesetak hektara. Navodno Kinezi nasipavanjem pokušavaju stvoriti umjetni otok i tako steći prednost u arbitražnom sporu oko suvereniteta nad tim teritorijem.

Iz kineskog ministarstva vanjskih poslova napomenuli su da je koraljni greben dio Kine, da bi sve sporove oko Južnog kineskog mora trebale pregovorima rješavati strane kojih se to tiče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene