Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kaos na cestama prošloga vikenda prouzročili su nesavjesni vozači.


Sigurnosne kamere Autoceste Rijeka-Zagreb snimile su zaustavljanja u tunelu zbog: stavljanja lanaca, čišćenja vozila, mokrenja ali i pretjecanja ralica te ostale bizarnosti kojima su nesavjesni vozači ugrožavali sebe, ali i druge vozače. Zbog takvih situacija policija je pojačala kontrole na autocesti, a vikendima jedan policajac dežura u nadzornom centru autoceste i o prekršajima dojavljuje kolegama na čvorovima.

>> VIDEO: Krava tumarala tunelom na autocesti

Vezani članci Promet na Hrvatskim Autocestama (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni podaci: Tijekom sezone na autocestama 22 milijuna vozila, naplaćeno 1,22 milijarde kuna cestarine Gužva na Lučkom (Screenshot: HAK) Kilometarske kolone, gužve i zastoji...: Počeo krkljanac na cestama, iz HAK-a pozivaju vozače na dodatni oprez na ovim mjestima

'Tu je nažalost jedna manja sankcija od 300 kuna, a prekršaji poput pretjecanja ralica s desne strane po zaustavnoj traci, između ralica, slalom vožnja tu su čak kazne do 2000 kuna', kaže Puškarić, načelnik policijske postaje Delnice

Ljetne gume i snježna mećava- formula su za kaos. Pa se onda nađu još oni koji misle da im ralice samo smetaju - i eto problema. No, ni zimska oprema ne jamči uspjeh - ako je stavljena na krivo mjesto!

'Ima svakakvih scena poput postavljanja lanaca u tunelu što je izrazito opasno, to se nikako ne smije raditi', rekao nam je Anton Crnković, iz Autoceste Rijeka-Zagreb.

Stavljanjem lanaca na preticajnom traku, slalom vožnjom i drugim vratolomijama - neodgovorni vozači potencijalna su opasnost na cesti.