Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljanje lanaca u tunelu

VIDEO: Stavljao lance na gume usred tunela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaos na cestama prošloga vikenda prouzročili su nesavjesni vozači.

Sigurnosne kamere Autoceste Rijeka-Zagreb snimile su zaustavljanja u tunelu zbog: stavljanja lanaca, čišćenja vozila, mokrenja ali i pretjecanja ralica te ostale bizarnosti kojima su nesavjesni vozači ugrožavali sebe, ali i druge vozače. Zbog takvih situacija policija je pojačala kontrole na autocesti, a vikendima jedan policajac dežura u nadzornom centru autoceste i o prekršajima dojavljuje kolegama na čvorovima.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> VIDEO: Krava tumarala tunelom na autocesti

'Tu je nažalost jedna manja sankcija od 300 kuna, a prekršaji poput pretjecanja ralica s desne strane po zaustavnoj traci, između ralica, slalom vožnja tu su čak kazne do 2000 kuna', kaže Puškarić, načelnik policijske postaje Delnice

Ljetne gume i snježna mećava- formula su za kaos. Pa se onda nađu još oni koji misle da im ralice samo smetaju - i eto problema. No, ni zimska oprema ne jamči uspjeh - ako je stavljena na krivo mjesto!

'Ima svakakvih scena poput postavljanja lanaca u tunelu što je izrazito opasno, to se nikako ne smije raditi', rekao nam je Anton Crnković, iz Autoceste Rijeka-Zagreb.

Stavljanjem lanaca na preticajnom traku, slalom vožnjom i drugim vratolomijama - neodgovorni vozači potencijalna su opasnost na cesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene