Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka najavila novost u radu vlade

'Iduće godine osvajamo mjesec po mjesec'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor ugostila je predstavnike medija u Banskim dvorima.

Ova je godina bila teška godina, ali i godina u kojoj je bilo dobrih stvari, u kojoj su se uspjele svladati neke prepreke, ocijenila je danas premijerka Jadranka Kosor na prigodnom božićno-novogodišnjem druženju s novinarima akreditiranim za praćenje rada Vlade koje je izvijestila i o prvom radnom sastanku s novim ministrima i potpredsjednikom Vlade za investicije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

>> Kosor: Uhvatimo se čvršće za ruke, budimo hrabri

'Iznimno sam zadovoljna tim radnim sastankom, s vrlo konkretnim prijedlozima mjera. Jedino što vam za sada mogu otkriti je da ćemo odmah poslije Nove godine osmisliti program za osvajanje svakog mjeseca. Zadat ćemo si za svaki mjesec program koji ćemo nastojati, vjerujem i ispuniti', kazala je Kosor napominjući kako je to dogovor s današnjeg sastanka i kako treba pričekati i sutrašnji dan i odluku Sabora o potpori novim članovima Vlade.

'Bilo je i dobrih stvari'

Govoreći o radu Vlade u 2010. godini, ocijenila kako je, uz to što je bila teška, to i godina u kojoj je bilo dobrih stvari, u kojoj se uspjelo savladati neke prepreke, i u kojoj je Vlada imala rezultata. Posebno je izdvojila proces pregovora o ulasku u EU i izrazila uvjerenje da će biti ostvaren cilj i da će Hrvatska do kraja lipnja iduće godine završiti pregovore.

'Uspješni smo bili i u onome što nije u potpunosti vidljivo javnosti, a to je u savladavanju mnogih prepreka', kazala je navodeći kao primjer rad Ureda za središnju javnu nabavu koji radi pola godine i čiji prvi rezultati pokazuju uštede od oko 80 milijuna kuna. Procjene su da će u trenutku kada sva javna nabava bude išla kroz taj Ured, uštede na godišnjoj razini iznositi 350 milijuna kuna. To je respektabilan novac, istaknula je Kosor.

Simpatija za novinare

Dobrim je ocijenila i to što su u proračunu za 2011. prvi put zamrznuti rashodi, a jako dobrim smatra i donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti. Podsjetila je i na borbu protiv korupcije, na promjenu Ustava, a smatra i da je dosta učinjeno i na provedbi Programa gospodarskog oporavka. 'On ne zaostaje. Ima nekih stvari koje su se možda mogle nešto prije napraviti, ali u načelu držimo se rokova', ustvrdila je i navela kako je bilo 'neopisivo teško provesti' smanjenje neporeznih davanja (tzv. parafiskalnih nameta).

Čestitavši okupljenim novinarima Božić te Novu 2011. godinu, premijerka je kazala kako bi voljela da izvještavanje o radu vlade dobije svoje mjesto u hrvatskim medijima. Kritika je drugo, odnos prema određenim odlukama ili ministrima je drugo, ali 'mrvicu više prostora' kako bi gledatelji i čitatelji dobili informaciju o tome što Vlada radi, istaknula je. Premijerka je na kraju svim prisutnim novinarima zaželjela i zadovoljstvo u poslu kojeg rade, a prisjetila se i svoje novinarske karijere, na osnovu koje se i poistovjetila nakratko s djelatnicima medija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene