Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba i protutužba

VIDEO: 'Hrvatskoj treba zabraniti proslavu Dana pobjede'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Saša Obradović, istaknuo je kako Hrvatska nije predložila povlačenje tužbe prema Srbiji te kako je Srbija 'uvijek bila otvorena za sve opcije'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku" Ilustracija Tko je krivac? Slavonski gradovi nisu uspjeli isporučiti važan regionalni projekt: Sada moraju platiti 1,46 milijuna eura odštete

Hrvatska je MSP-u tužila Srbiju zbog genocida tijekom rata od 1991. do 1995. godine, još 1999. godine. Podsjetio je, gostujući u vijestima B92 kako je Srbija podjela protutužbu, 31. prosinca prošle godine te istaknuo, kako se u to protutužbi, između ostalog, od MSP-a traži i da se 'Hrvatskoj zabrani slavljenje 5. kolovoza, dana kad je iz Krajine protjerano više od 230.000 Srba, kao Dana pobjede i domovinske zahvalnosti'.

'Andrea Metelko-Zgombić nije iskoristila ni priliku da našu tužbu odmah napadne, već je zatražila 14 mjeseci za odgovor, ali joj je Međunarodni sud pravde u Haagu odobrio devet mjeseci', dodao je Obradović, istaknuvši, kako nitko s hrvatske strane povlačenje obaju tužbi nije niti spomenuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene