Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, Saša Obradović, istaknuo je kako Hrvatska nije predložila povlačenje tužbe prema Srbiji te kako je Srbija 'uvijek bila otvorena za sve opcije'.


Hrvatska je MSP-u tužila Srbiju zbog genocida tijekom rata od 1991. do 1995. godine, još 1999. godine. Podsjetio je, gostujući u vijestima B92 kako je Srbija podjela protutužbu, 31. prosinca prošle godine te istaknuo, kako se u to protutužbi, između ostalog, od MSP-a traži i da se 'Hrvatskoj zabrani slavljenje 5. kolovoza, dana kad je iz Krajine protjerano više od 230.000 Srba, kao Dana pobjede i domovinske zahvalnosti'.

Vezani članci Državna matura, ilustracija - 1 Maturanti iz Gospića tuže državu jer su im poništeni ispiti iz matematike na državnoj maturi Ured, ilustracija Na razgovoru za posao pitali iz koje je stranke i planira li roditi, pa tvrtka dobila 35.000 kuna kazne: "Žene, reagirajte, pasivnost je problem"

'Andrea Metelko-Zgombić nije iskoristila ni priliku da našu tužbu odmah napadne, već je zatražila 14 mjeseci za odgovor, ali joj je Međunarodni sud pravde u Haagu odobrio devet mjeseci', dodao je Obradović, istaknuvši, kako nitko s hrvatske strane povlačenje obaju tužbi nije niti spomenuo.