Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Zadru i Vinkovcima

VIDEO: HDZ-ovci trgali i palili svoje iskaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook prosvjedi danas su održani u Zadru i Vinkovcima.

Na prosvjedu u Vinkovcima su bili i članovi HDZ-a, koji su pred kamerama poderali i spalili članske iskaznice. Iako im HDZ-ova gradska uprava nije dala dozvolu prosvjedovati na glavnom korzu, prosvjednici su se na to oglušili. Pridružili su im se i predstavnici Sindikata hrvatskih seljaka, koji su za sutra najavili blokadu prometa u Gradištu, Ilači i Jarmini.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

>> Hebrang: Još uvijek čistim jaja ispred kuće

>> Obišli Kamensko, Šeksa, Karamarka, HDZ, SDP i HNS...

U organizaciji vinkovačkih članova Facebooka večeras je oko tisuću prosvjednika prošlo u šetnji vinkovačkim gradskim središtem, uzvikujući parole protiv vlade i HDZ-a.



S Trga bana Josipa Šokčevića prosvjednici su došli i zastali ispred zgrade HDZ-a, Zavoda za zapošljavanje i gradskog poglavarstva te zapalili lampione. Uz policijsko osiguranje ponovno su došli na središnji trg i mirno se razišli.

U Zadru je prosvjedovalo 400-ak osoba, a i oni su po već ustavljenom scenariju šetali gradom uzvikivajući protuvladine parole.

Prvi prosvjed održan u Karlovcu

Prvi karlovački prosvjed protiv političkih elita, na kojem se večeras okupilo najmanje tisuću ljudi, prošao je mirno.

Okupljeni su najčešće uzvikivali 'Jaco, odlazi', 'HDZ, lopovi', 'Hoćemo izbore'. Prosvjedu se, po policijskoj procjeni, u početku odazvalo oko 350 ljudi, ali ih je u šetnji gradom bilo najmanje tisuću, a uzvikivali su 'Hoćemo promjene', 'Jadranku na burzu', 'Unija ropstvo' i 'Hoćemo izbore'. Također su duhovito - vulgarnim poklicima 'spominjali' i Ivu Sanadera.

'Jakovčić - istarski Sanader'

Stotinjak prosvjednika večeras se ponovno okupilo na pulskom Trgu Portarati tražeći odlazak vlade.

Prolazeći središtem grada, pozivali su Puljane i Istrane da u subotu u 18 sati dođu na Portaratu na protuvladin skup nakon kojeg će prosvjednici u povorci proći gradskim ulicama.

Među brojnim protuvladinim transparentima isticao se i onaj na kojemu je pisalo 'Jakovčić - istarski Sanader'. Unatoč tomu većina je prosvjednika osudila noćašnji divljački čin nepoznatih počinitelja koji su 'ružičastom bojom zalili natpisnu ploču IDS-a, vrata i pročelje zgrade u Puli u kojoj je sjedište te stranke'. (Hina/E.F.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene