Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći prosvjed do sada

Obišli Kamensko, Šeksa, Karamarka, HDZ, SDP i HNS...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prosvjedu 'fejsbukovaca' u Zagrebu je sve proteklo bez incidenata i bez privođenja.

U zagrebačkoj policiji su potvrdili da su večerašnji prosvjedi prošli mirno te da nije bilo potrebe za policijskim postupanjima.

Po policijskoj procjeni na prosvjedu se okupilo oko četiri tisuće građana, što je najveća brojka do sada. Tijekom ranijih prosvjednih šetnji procjene prosvjednika, novinara i policije razlikove su se i do nekoliko puta. Na posljednjem skupu, u nedjelju, policija je primjerice izvijestila da je bilo oko 2.500 ljudi, a mediji od sedam do osam tisuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupili se na Biserni trg Bahrein: Najveći protuvladin prosvjed od izbijanja nereda

21:30 - Prosvjednici stigli na Trg bana Jelačića gdje su završili s prosvjednom povorkom. Organizatori su najavili novi prosvjed za četvrtak u 18 sati. Okupljeni su se počeli razilaziti nakon skandiranja 'laku noć'.

21:23 - Prosvjednici se Trgom J.J. Strossmayera vraćaju prema Trgu bana Jelačića.

21:15 - Zvižduci, parole i transparenti prosvjedničke povorke preselili su se u ulicu Pavla Hatza gdje im vozači trube za podršku.

21:06 - Povorka se nastavila kroz Domagojevu ulicu gdje su prosvjednici pred stanom ministra Tomilsava Karamarka izvikivali parole 'HDZ lopovi', 'Karamarko Jadranku' i 'ostavka'. Prosvjed se nastavio Ulicom Kneza Borne.

21:00 - Prosvjednici iz Draškovićeve skrenuli u Branimirovu ulicu u smjeru Branimirove tržnice.

20:56 - Povorka prosvjednika pred zgradom HNS-a uz povike 'HNS lopovi'. Također, jedan stanar koji živi iznad prostorija HNS-a mahao je prosvjednicima, a oni su mu skandirali 'ne daj se'.

20:45 - Prosvjednici se kreću Smičiklasovom ulicom gdje im vozači trube u znak podrške.

20:39 - Prosvjednici pred zgradom SDP-a uz povike 'SDP lopovi'.

20:35 - Prosvjednici se kreću Vlaškom ulicom, vjerojatno prema sjedištu SDP-a.

20:20 - Prosvjednici su došli pred zgradu Vladimira Šeksa, koju također čuva policija. Prosvjednici su policiji vikali 'čuvate pijanca' uz parolu 'pijani lopove'. Šetnja se nastavlja.

20:05 - Povorku pred HDZ-om dočekala policija kojoj su prosvjednici dijelili bombone. Bombone su im stavljali u čašice na kojima je bila ispisana poruka 'maškare, u Sambor'. Povorka nastavlja šetnju.

20:00 - Prosvjednici se kreću prema zgradi HDZ-a.

19:50 - Prosvjednici su prošli Trgom bana Jelačića.

19: 42 - Nakon performansa šamana Luke Hodaka prosvjednici su se Masarykovom ulicom uputili prema centru, najvjerojatnije prema zgradi HDZ-a.

19:36 - Prosvjednička povorka je stiglia pred HNK s povicima 'Hrvatska se budi'.

19:27 - Prosvjednika je više od 5.000, a i danas im se pridružio šaman Luka Hodak iz Saborskog.

19:22 -  Prosvjednici se nalaze kod Prilaza Gjure Deželića, kreću se prema zgradi HNK uz povike 'svi na ulice, HDZ lopovi, hoćemo izbore'.

19:12 - Prosvjednici krenuli na Zeleni val prema Hrvatskom narodnom kazalištu.

19:04 - Prosvjednici stigli pred Kamensko, viču 'hoćemo pravdu', 'hoćemo posao' i 'Jaco, odlazi'. Stavili su i ružu na vrata tvornice uz povike 'vratite nam Kamensko'. Prosvjednička povorka se nakon toga nastavila.

18:44 - Današnji prosvjed je u znaku međunarodnog dana žena pa su na čelu kolone radnice Kamenskog s ružama u rukama i transparentom 'Propustite žene naprijed'. Prosvjednici izvikuju parolu 'HDZ lopovi'.

18:38 - Prosvjednička povorka krenula je prema tvornici Kamensko uz povike 'hoćemo raditi'.

18:35 - Dok je na Cvjetnom trgu bilo oko 500 okupljenih, sada ih je u povorci nekoliko tisuća.

18:27 - Dok manji dio prosvjednika drži govore na Cvjetnom većina je krenula u šetnju gradom. Prosvjednici uz zvižduke izvikuju 'svi na ulice', a svojom povorkom su zaustavili tramvajski promet.

18:24 - Na Cvjetnom se izmjenjuju govornici koji pozivaju na izbore i promjene vlasti. Poručili su 'imali smo san, a sada živimo u noćnoj mori'.

18:13 - Jedan od govornika rekao je da su nerede na prosvjedu branitelja izazvali 'bivši birači HDZ-a koji su se osjećali izigrano'.

18:08 - Jednoj osobi na protuvladinom prosvjedu je pozlilo. Prosvjednicima se obratio predstavnik sindikata Preporod Željko Stipić.

18:00 - Na prosvjedu na Cvjetnom trgu okupilo se nekoliko stotina ljudi. Organizatori su okupljenima podijelili krafne i gaće na štapu. Na početku prosvjeda govorile su radnice Kamenskog koje su ušle u verbalni sukob s jednim mladićem, sinom radnice Kamenskog koja je predstavljala radnice tijekom borbe za stečaj.

Podršku prosvjednicima danas su objavile udruge Zelena akcija i Pravo na grad.

>> Prosvjednička povorka opet satima marširala gradom

Na večerašnjem prosvjedu u središtu Rijeke okupilo se oko 300 građana, koji su prozivali vladajuće na lokalnoj i na državnoj razini.

Prošli su u koloni bez izgreda od trga ispred hotela Kontinental do Jadranskog trga preko Korza. Nosili su transparente 'Jaco za 8. mart ženama pokloni ostavku', 'Umjesto ruža dajte nam posao', 'Naše je oružje solidarnost' i 'Marš HDZ mafija', a uzvikivali su 'Jaco, odlazi', 'Mi smo narod', 'Dolje političke elite' i 'Dolje vlada'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene