Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza stručnjaka

VIDEO Što su otkrili govori Grabar Kitarović i Josipovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović imali su odlične i jako lijepe govore, naglašava stručnjakinja za komunikaciju dr.sc. Gabrijela Kišiček. A neverbalni djelovi govora otkrili su nešto što možda i promakne prosječnom gledatelju.

'I govor Ive Josipovića i govor Kolinde Grabar Kitarović spadaju u skupinu prigodnih govora. Oba govora su bila jako dobra i svaki primjerne duljine', rekla nam je stručnjakinja za komunikaciju dr.sc. Gabrijela Kišiček.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osporavanje rezultata Grabar Kitarović o 'neustavnoj' pobjedi: 'Ne mogu shvatiti zapravo o čemu je uopće riječ' Slika nije dostupna 'Hrvatska je dobila' Leko: SDP nije izgubio izbore

'Retorički gledano ovo je bio najbolji govor Ive Josipovića u njegovoj kampanji. Odmah na početku čestitao je Kolindi Grabar Kitarović. Govor mu je bio vrlo figurativan i završio ga je na vrlo lijep način rekavši Vjerujmo u našu Hrvatsku', pojašnjava dr. sc. Kišiček.

Hrvatska dobila prvu predsjednicu u povijesti!

'Što se tiče neverbalnog dijela govora tu se vidjelo da mu definitivno nije bilo lako. U početku se držao snažnije no kako je govor odmicao mimika ga je odavala i vidilo se da je teško podnio poraz. No bio je dostojanstven', kaže naša stručnjakinja za komunikaciju.

Odličan govor Kolinde Grabar Kitarović

I govor Kolinde Grabar Kitarović bio je jedan od njezinih boljih govora. 'Kolinda Grabar Kitarović govorila je duže što je bilo i očekivano. Bio je to svečani govor koji je sadržavao i elemente motivacijskog te je bio domoljubno intoniran. Osobna poruka njezinog govora bilo je isticanje zajedništva. Naglašavala je da želi ujedinjenje, da ne želi da stalno bude podijele na vaši i naši te da želi biti predsjednica svih. To je zajednišvo više puta ponavljala', kaže stručnjakinja za komunikaciju dr.sc. Gabrijela Kišiček.

Činjenica da je Grabar Kitarović u svom govoru podsjetila i na djelove svog programa značilo je da se obraća i glasačima Ive Josipovića i da želi biti predsjednica svih. 'Vrlo je pohvalno što se u svom govoru zahvalila svim svojim protukandidatima naglasivši da su svi imali isti cilj - bolju Hrvatsku. Dakle, zajedništvo i bolja Hrvatska bile su njezine glavne poruke, naglašava naša stručnjakinja za komunikaciju.

Retorička skromnost

'Neću se odmaknuti od naroda. Tražit ću od vas da mi pomognete', poručila je narodu Grabar Kitarović. Upravo je time, kaže dr.sc. Kišiček, nova hrvatska predsjednica pokazala retoričku skromnost. 'To je jedna netipična politička poruka, karakteristična za ženu političarku', pojašnjava stručnjakinja za komunikaciju.

Mnogi su primjetili i njezin osmijeh kada je počelo skandiranje njezinom suprugu. 'Ona je u tom trenutku bila potpuno prirodna i spontana. Taj joj je trenutak izmamio osmijeh', kaže naša sugovornica i naglašava da je Grabar Kitarović i što se tiče neverbalne komunikacije bila - izvrsna. 'Otkrivala je sigurnost i samouvjerenje. Pokazivala je ponos i sreću. Ovo je bio jedan od njezinih boljih govora', kaže stručnjakinja za komunikaciju. dr.sc. Gabrijela Kišiček.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene