Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigle vrućine

Batarelo protiv kratkih hlača na misi: "Prikaži kao katolički muž pravu malu žrtvu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo izrazio je zabrinutost zbog nošenja kratkih hlača na misi.

Predsjednik udruge konzervativnih katoličkih aktivista Vigilare, Vice Batarelo, objavio je tekst u kojem izražava zabrinutost zbog muškaraca koji u crkvu dolaze u kratkim hlačama.

"Mi nismo središte na svetoj misi, niti naši osjećaji, a posebno je li hladno ili vruće. Središte svete mise je Isusova ponovna žrtva, tj smrt na kalvariji. Svaka sveta misa je najvažniji trenutak i događaj za taj dan i za cijelo čovječanstvo", stoji u tekstu koji je objavio Vigilare.

"Da ste pozvani na susret s papom, kardinalom, kraljicom Elizabetom II. ili čak s našim predsjednikom ili nekim ministrom biste li išli u kratkim hlačama na takav susret? Možete li zamisliti da bi bl. Ivan Merz dolazio preko ljeta u baziliku Srca Isusova na misi u kratkim hlačama?!", upitao je Batarelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uputili poruku saboru Održan "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" na riječkom Korzu: "Hrvatska se budi po pitanju pobačaja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbio dati suglasnost Tomašević ne dopušta postavljanje zastava Hoda za život: "Gradonačelnik se ne slaže sa ciljevima..."

Batarelo je poručio kako katolici imaju odgovornost mijenjati svijet.

"Za Krista moramo dati najbolje od sebe, prvenstveno duhovno, ali i način kako izgledamo, da pokažemo da idemo negdje gdje je važno. Odjeni duge hlače i košulju (ili možda čak i kravatu nedjeljom) iako je 30 stupnjeva i prikaži kao pravi katolički muž jednu malu žrtvu, mrtvljenje za Krista", poručio je Batarelo.

"Pokaži da tamo gdje idemo je najvažnije mjesto i susret na ovoj planeti", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene