Vice Batarelo
Vice Batarelo Foto: Patrik Macek/Pixsell

Predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo izrazio je zabrinutost zbog nošenja kratkih hlača na misi.


Predsjednik udruge konzervativnih katoličkih aktivista Vigilare, Vice Batarelo, objavio je tekst u kojem izražava zabrinutost zbog muškaraca koji u crkvu dolaze u kratkim hlačama.

"Mi nismo središte na svetoj misi, niti naši osjećaji, a posebno je li hladno ili vruće. Središte svete mise je Isusova ponovna žrtva, tj smrt na kalvariji. Svaka sveta misa je najvažniji trenutak i događaj za taj dan i za cijelo čovječanstvo", stoji u tekstu koji je objavio Vigilare.

"Da ste pozvani na susret s papom, kardinalom, kraljicom Elizabetom II. ili čak s našim predsjednikom ili nekim ministrom biste li išli u kratkim hlačama na takav susret? Možete li zamisliti da bi bl. Ivan Merz dolazio preko ljeta u baziliku Srca Isusova na misi u kratkim hlačama?!", upitao je Batarelo.

Hod za život, Rijeka Održan "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" na riječkom Korzu: "Hrvatska se budi po pitanju pobačaja"

Zastave Tomašević ne dopušta postavljanje zastava Hoda za život: "Gradonačelnik se ne slaže sa ciljevima..."

Batarelo je poručio kako katolici imaju odgovornost mijenjati svijet.

"Za Krista moramo dati najbolje od sebe, prvenstveno duhovno, ali i način kako izgledamo, da pokažemo da idemo negdje gdje je važno. Odjeni duge hlače i košulju (ili možda čak i kravatu nedjeljom) iako je 30 stupnjeva i prikaži kao pravi katolički muž jednu malu žrtvu, mrtvljenje za Krista", poručio je Batarelo.

"Pokaži da tamo gdje idemo je najvažnije mjesto i susret na ovoj planeti", zaključio je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju