Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uputili poruku saboru

Održan "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" na riječkom Korzu: "Hrvatska se budi po pitanju pobačaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječkim Korzom u subotu je prošlo dvjestotinjak sudionika "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku", manifestacija je održana pod geslom "Život je zakon!", a organizatori su u obraćanju okupljenima pozdravili odluku Vrhovnog suda SAD o ukidanju prava na pobačaj na razini cijele države.

Sudionici skupa okupili su se pod tornjem gradske ure te u koloni s velikim transparentom s natpisom "Hod za život - Život je zakon! - Tražimo zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti" prošli Korzom do Trga 128. brigade HV.

Pjevali su domoljubne pjesme te nosili hrvatske državne zastave, kao i transparente s natpisima poput "Za život", "Svako ljudsko biće ima pravo na život" ili "Život počinje začećem", a na Trgu 128. brigade HV zabavili se uz glazbu uživo.

Koordinator organizacijskog tima Hoda za život Rijeka Ante Bekavac istaknuo je da slave i štite najvrjednije što postoji, a to je život. "Život je temeljno ljudsko pravo i iznad svih je drugih prava te iznad svih zakona", rekao je i s odobravanjem spomenuo odluku Vrhovnog suda SAD o ukidanju prava na pobačaj na razini cijele države.

"Nakon ovog ništa neće biti isto. Hrvatska se budi po pitanju pobačaja i vrijednosti obitelji, a mi smo ovdje da se za to borimo", rekao je.

Pročitajte i ovo Hod za život u Zadru - 3 u zadru FOTO Pogledajte kako je izgledao još jedan Hod za život: "HZZO nije smio platiti feticid Čavajdi"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKUPIO SE VELIK BROJ GRAĐANA FOTO/VIDEO Hod za život u Splitu: "Pravi muškarac štiti život"

Uputio je i poruku zakonodavcu, odnosno Hrvatskom saboru, "da se ne boji i da se odvaži reći istinu te definira dijete u utrobi majke kao živo ljudsko biće". "Tom definicijom jamči se zaštita u Ustavu, po članku kojem svako ljudsko biće ima pravo na život", naglasio je Bekavac.

S govornice se čulo i da je Hod za život, obitelj i Hrvatsku znak potpore rođenoj i nerođenoj djeci, očevima, majkama i obitelji. Cilj okupljanja je potaknuti zakonsku i svaku drugu zaštitu života od začeća do smrti, rečeno je.

Bekavac je u izjavi novinarima poraznim ocijenio da je zakon koji regulira pobačaj star 45 godina, jer se, kako je rekao, medicina eksponencijalno razvila u tom razdoblju, a zakon je ostao isti.

"Želimo to promijeniti i da zakonodavac uskladi zakon sa znanošću", rekao je. Naglasio je da upućuju potporu svim liječnicima, farmaceutima i medicinskim sestrama koji se pozivaju na priziv savjesti. "To je hrabar i hvalevrijedan čin. Vjerujem da će ih biti mnogo više nakon ovih događanja i situacije u svijetu", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene