Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovka na Facebooku

'SLUŠAM I VIDIM DA NE IDE PREMA DOBROM' Još jedna kandidatura za Milanovićevog nasljednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj kandidata koji pretendiraju na mjesto predsjednika SDP-a iz dana u dan sve je veći.

SDP-ovka Vesna Škulić objavila je u četvrtak na Facebooku da bi se i ona kandidirala za predsjednicu stranke i nasljednicu Zorana Milanovića, nakon što je to učinilo već nekoliko kandidata: Tonino Picula, Ranko Ostojić i Domagoj Hajduković. U kuloarima se sve više spominje i Orsat Miljenić kao mogući takmac za izbornu utrku u SDP-u. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Vesna Škulić bila je prva saboska zastupnica s invaliditetom, a tu dužnost je obnašala u dva mandata. Na svom je Facebook profilu napisala:

'Ja Vesna Škulić, bi se kandidirala za predsjednicu SDP-a!

Slušam, slušam, čitam, gledam i vidim da ne ide prema dobrom! Počele su svađe, a ja ne volim kada se moje kolege svađaju, ne daj bože i vrijeđaju! I to sam odlučila prekinuti!

Udovoljavam svim uvjetima: žensko sam, osoba s invaliditetom, socijalno sam osjetljiva, bila sam zastupnica dva mandata, volontirala u Uredu Predsjednika Republike dvije i pol godine bez kune naknade, borila se i borim za načela socijaldemokracije! Dovoljno sam borbena al ne lupam šakom od stol, znam smiriti situaciju jer sam dobra pregovarač, imam međunarodne kontakte! Volontirala sam za društveno koristan rad godinama! Za vrijeme obnašanja zastupničke dužnosti, zastupnica sam koja je najviše provela na terenu!'

Stranačke kolege i simpatizere zamolila je za mišljenje o svojoj kandidaturi za predsjednicu.

Dan ranije, predsjedničku kandidaturu najavio je i 35-godišnji SDP-ovac, Domagoj Hajduković iz Osijeka. Na posljednjim parlamentarnim izborima bio je prvi na listi Narodne koalicije u IV. izbornoj jedinici, a bio je saborski zastupnik i u prošlom mandatu. Predsjednik je SDP-a Osječko-baranjske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene