Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj kandidata koji pretendiraju na mjesto predsjednika SDP-a iz dana u dan sve je veći.


SDP-ovka Vesna Škulić objavila je u četvrtak na Facebooku da bi se i ona kandidirala za predsjednicu stranke i nasljednicu Zorana Milanovića, nakon što je to učinilo već nekoliko kandidata: Tonino Picula, Ranko Ostojić i Domagoj Hajduković. U kuloarima se sve više spominje i Orsat Miljenić kao mogući takmac za izbornu utrku u SDP-u. 

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović na samitu NATO-a Milanović pred šefovima država članica NATO-a: "Destabilizacija BiH imat će ozbiljne implikacije za širu regiju i NATO..." Šefik Džaferović Džaferović o Milanoviću: "On je parodija diktatora koji gleda na BiH kao na nekakvu svoju Sudetsku oblast, banovinu ili Donbas..."

Vesna Škulić bila je prva saboska zastupnica s invaliditetom, a tu dužnost je obnašala u dva mandata. Na svom je Facebook profilu napisala:

'Ja Vesna Škulić, bi se kandidirala za predsjednicu SDP-a!

Slušam, slušam, čitam, gledam i vidim da ne ide prema dobrom! Počele su svađe, a ja ne volim kada se moje kolege svađaju, ne daj bože i vrijeđaju! I to sam odlučila prekinuti!

Udovoljavam svim uvjetima: žensko sam, osoba s invaliditetom, socijalno sam osjetljiva, bila sam zastupnica dva mandata, volontirala u Uredu Predsjednika Republike dvije i pol godine bez kune naknade, borila se i borim za načela socijaldemokracije! Dovoljno sam borbena al ne lupam šakom od stol, znam smiriti situaciju jer sam dobra pregovarač, imam međunarodne kontakte! Volontirala sam za društveno koristan rad godinama! Za vrijeme obnašanja zastupničke dužnosti, zastupnica sam koja je najviše provela na terenu!'

Stranačke kolege i simpatizere zamolila je za mišljenje o svojoj kandidaturi za predsjednicu.

Dan ranije, predsjedničku kandidaturu najavio je i 35-godišnji SDP-ovac, Domagoj Hajduković iz Osijeka. Na posljednjim parlamentarnim izborima bio je prvi na listi Narodne koalicije u IV. izbornoj jedinici, a bio je saborski zastupnik i u prošlom mandatu. Predsjednik je SDP-a Osječko-baranjske županije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju