450259
450259
450259
450259
450259

TKO ĆE KOGA PODRŽATI? SDP-ovci o izboru Milanovićevog nasljednika

  • , 15.09.2016., 11:54
  • Autor:
  • komentara

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je da bi, ako se on kandidira, za novog predsjednika te stranke podržao Orsata Miljenića. O tome koga bi podržali oglasili su se i Peđa Grbin i Željko Jovanović.

 
 
 
 
Jovanović o izborima u SDP-u (Dnevnik.hr)
Jovanović o izborima u SDP-u (Dnevnik.hr)

Siniša Hajdas Dončić osobno bi, kazao je na konferenciji za novinare o stanju u SDP-u, podržao Orsata Miljenića za predsjednika SDP-a, ako se on kandidira. 

To je, kaže, subjektivan stav i ne bi sudjelovao u njegovoj kampanji, jer podrška Miljeniću nije službeni stav SDP-a Krapinsko-zagorske županije iz koje dolazi Hajdaš Dončić.

Objašnjava kako oni za sada nemaju favorita i čekaju službene kandidature. Na pitanje sudjeluje li Zoran Milanović u odabiru novog predsjednika SDP-a, Hajdaš Dončić kaže da to ne zna, ali da bi njegova potpora bilo kojem kandidatu nanijela štetu.

Hajdaš Dončić smatra kako SDP-u sada treba lider drugačiji od Zorana Milanovića.

Konferenciju na ovu temu održali su i riječki SDP-ovci Peđa Grbin i Željko Jovanović.

Grbin je izrekao podršku Ranku Ostojiću jer se ''pokazao dobar kao čovjek i kao stranački drug", a i kao čovjek u vrijeme izbjegličke krize kada je poduzeo sve da se humano odnosi prema izbjeglicama.

Željko Jovanović nije bio toliko precizan kada je riječ o konkretnom imenu koje podržava, ali je rekao koga neće podržati. ''SDP ne može voditi vikend političar iz Bruxellesa - taj kandidat se sam isključio, treba nam osoba koja će se posvetiti stranci, socijaldemokraciji", rekao je Jovanović koji se ispričao građanima koji nisu izašli na izbore - jer nisu vidjeli poticaj za izlazak u kampanji Narodne koalicije.

Žao mu je što građani nisu kaznili HDZ u osmoj izbornoj jedinici jer je HDZ kaznio Rijeku i 'ugrozio opstojnost talijanskog manjinskog dnevnika La voce del popolo, talijanske izdavačke kuće EDIT, srpskih Novosti, HNK I. pl. Zajca' - građani su im to oprostili, kaže. i nada se da HDZ neće razočarati građane koji su im to oprostili.

Oba ova SDP-ovca ističu da više kandidata za predsjednika stranke ne može štetiti - više kandidata znači da će više problema izaći na vidjelo, ali i više programa – njihov je stav.

Rekli su da ne mogu dati ostavke na mjesto u predsjedništvo stranke jer bi time ugrozili provođenje unutarstranačkih izbora.

Na tim će mjestima ostati do sljedećeg vikenda kad će se raspustiti, odnosno biti 'tehničko predsjedništvo' do izbora novog. O kandidatu za budućeg premijera nakon ove Vlade iz redova SDP-a, smatraju - prerano je govoriti.


 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se