Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vesna je Pusić povodom ubojstva američkog veleposlanika i još trojice djelatnika veleposlanstva uputila pismo sućuti američkoj državnoj tajnici Hilary Clinton.


Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uputila je pismo sućuti američkoj državnoj tajnici Hillary Clinton u povodu ubojstva američkog veleposlanika Cristophera Stevensa i još trojice djelatnika američkog veleposlanstva u Libiji, priopćeno je u srijedu iz MVEP-a.

'U ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i u moje osobno ime izražavam Vama i američkom narodu duboku sućut u povodu tragične smrti veleposlanika J. Christophera Stevensa. Duboko potresena viješću o brutalnom napadu na američki konzulat u Bengaziju, u kojem su živote izgubili službenici, koji su svoj posao i svoju zemlju stavili ispred vlastitog života', napisala je hrvatska šefica diplomacije.

'Snažno osuđujemo ovaj bezobzirni teroristički akt koji neće zastrašiti sve nas koji zajedničkim naporima promičemo vrijednosti slobode, demokracije i stabilnost i nadamo se da će ova žrtva voditi ka stabilnosti i miru u Libiji', dodala je.

Vezani članci Željko Cvrtila (Foto: Dnevnik.hr) Kriminalist o hladnokrvnoj likvidaciji u Omišu: ''Ubojica je očito pomno pratio metu, sumnjam na osobnu osvetu'' Prosvjedi u Iraku (Foto: AFP) Amnesty International: Najmanje 264 prosvjednika ubijeno je u Iraku od početka listopada

>> Ubijen američki veleposlanik u Libiji

Hrvatska i nadalje ostaje saveznik Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv terorizma suosjećajući zbog ovog strašnog gubitka života ljudi, koji su živjeli i umrli čuvajući najveće vrijednosti, stoji u pismu sućuti ministrice Pusić.

Američki veleposlanik u Libiji i tri djelatnika američkog veleposlanstva ubijeni su u raketnom napadu na njihovo vozilo u utorak kasno navečer u libijskome gradu Bengaziju.

Američki veleposlanik vozio je prema sigurnijem dijelu grada pošto su gnjevni prosvjednici napali američki konzulat u Bengaziju i zapalili zgradu, pri čemu je jedan zaposlenik poginuo. Napade je potaknuo svetogrdni film o proroku Muhamedu objavljen na internetu za što se sumnjiče američki krugovi i kontroverzni pastor Terry Jones.

Napad u Libiji dogodio se nakon nasilnog prosvjeda u Egiptu, gdje su prosvjednici također napali zgradu američkog veleposlanstva, skinuli američku zastavu i spalili je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook