Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica HNS-a o razgovorima koalicije Hrvatska raste s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i predstavnicima Domoljubne koalicije.


Predsjednica HNS-a, Vesna Pusić kazala je kako je na jučerašnjem sastanku kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednik HDZ-a iznio jasan stav o tome da tripartitna vlada ne dolazi u obzir, dok je po sastanku svoj stav malo ublažio.

Vezani članci Slika nije dostupna MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati Slika nije dostupna SDP odgovorio Mostu: Tripartitna Vlada je nemoguća, ali nisu iscrpljene sve mogućnosti

'Jasan je stav bio i predsjednika HDZ-a i predvodnika HDZ-ove koalicije i predsjednika SDP-a i predvodnika koalicije Hrvatska raste, da ni jedna ni druga koalicija, ni stranka nisu spremne ići u veliku koaliciju', kazala je Pusić dodajući kako je šef HDZ-a, Tomislav Karamarko to iznio vrlo nedvosmisleno. 

Treći krug konzultacija na Pantovčaku: 'Most drži ključeve rješenja političke krize, a neki se mjesecima prave naivni'

'Mislim da je nemoguće razgovarati o mendataru, kako ne znamo ime. I koalicija Hrvatska raste nije predložila za mandatara nekoga iz koalicije, pa čak ni nekoga iz SDP-a, nego vrlo konkretnu osobu, Zorana Milanovića, imenom i prezimenom i možemo razgovarati o nekim drugim prijedlozima, ako imamo neko konkretno ime i prezime', rekla je Pusić.

Što se tiče pregovora s MOST-om, kazala je kako ni i dalje traju, da nisu nikada završili.

'Naša koalicija pregovara zaista ozbiljno i iskreno. Mi kažemo ono što mislimo i nismo se priklonili nekoj tehnici da mijenjamo svoje stavove jer to uvijek vuče na mogućnost da se prihvaća bilo što, da se dobije većina i podrška za sastavljanje vlade', rekla je.

'Što se nas tiče, ono što u pregovorima prihvatimo, toga se namjeravamo držati. Svatko zna na čemu je što se tiče koalicije Hrvatska raste', zaključila je Vesna Pusić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook