Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ odgovorio

Karamarko: Spremni smo razgovarati i o nestranačkom premijeru. Sad je sve na Mostu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigao je i službeni odgovor HDZ-a Mostu.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u ponedjeljak navečer nakon sastanka u središnjici HDZ-a da je HDZ otvoren za sve opcije te da je odluka sad na Mostu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propalo konstituiranje Karamarko objasnio zašto HDZ nije podržao Podolnjaka Slika nije dostupna Vjeruje da su oni bliži MOST-u od SDP-a Karamarko: Razgovori s MOST-om nisu formalnost. To priča netko zlonamjeran

HDZ je tako, nakon koalicije Hrvatska raste, isto tako službeno odgovorio na prijedlog Mosta.

"Pozitivno smo odgovorili na zahtjeve Mosta. Što se tiče tripartitne Vlade ona je nerealna po odluci SDP-a i njihovih koalicijskih partnera, a mi predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom", rekao je u izjavi šef HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i čelnika koalicijskih stranaka Domoljubne koalicije, održanog u središnjici HDZ-a..

"Spremni smo razgovarati i o nestranačkom premijeru. Tko bi to mogao biti, nismo razgovarali", poručio je. "Sad je sve na Mostu", dodao je vođa Domoljubne koalicije.

Pozvao na suradnju i s SDP-om

S obzirom na sve reforme koje čekaju Hrvatsku, Karamarko je pozvao na konsenzus i suradnju sa svim lijevim opcijama u političkom spektru, pa i SDP-om. Smatra i kako će oko puno reformskih zahvata trebati konsenzus s lijevom opcijom, a kao primjere naveo je reforme zdravstva, poljoprivrede, poreznih zakona, pitanja PDV-a i čitavog niza drugih problema.

Karamarko procjenjuje da sada dolaze u situaciju u kojoj će morati rješavati probleme, a zbog toga se treba formirati i Vlada. "Predložili smo zajedništvo. Pošto tripartitna Vlada nije moguća, tražimo zajedništvo i suradnju sa svima", naglasio je predsjednik HDZ-a.

Vezano uz zahtjev Mosta za nestranačkim premijerom, Karamarko je kazao da će i o tome razgovarati. Istaknuo je kako su u Domoljubnoj koaliciji potpuno otvoreni za sve opcije koje će dosvesti do što skorijeg rješenja problema i slijepe ulice u kojoj se nalazimo, jer, ocijenio je, hrvatski građani više nemaju strpljenja za to.

O poziciji premijera tek treba razgovarati

"Što prije se treba formirati saborska većina i Vlada koja će se početi boriti s problemima koji su veliki i u velikom broju opterećuju građane", rekao je Karamarko.

Na novinarski upit Karamarko nije precizirao je li osobno spreman odustati od mjesta premijera, rekavši kako su spremni razgovarati i o toj opciji. Dodao je da HDZ nema svoju opciju o tom pitanju već će se o tome razgovarati.

Predsjednik HDZ-a naglasio je da rasplet situacije ovisi o kolegama iz Mosta, izrazivši nadu da će to biti već u utorak.

Podsjetimo, koalicija Hrvatska raste i službeno je odgovorila na prijedlog Mosta, poručivši da je ideja tripartitne Vlade neodrživa, ali da time nisu iscrpljene sve mogućnosti pregovora i dogovora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene