Sjednica riječkog Gradskog vijeća ostala je u sjeni ispada riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji se verbalno obrušio na vijećnicu Ivonu Milinović, piše Novi list.

Galerija Vojko Obersnel Riječka gradska zastupnica HDZ-a Ivona Milinović (Foto: Dnevnik.hr) +0 Riječka gradska zastupnica Ivona Milinović (Foto: Dnevnik.hr)

Gradsko vijeće Grada Rijeke je s 20 glasova za, četiri suzdržana, i dva glasa protiv (Ivona Milinović i Tihomir Čordašev) prihvatilo prijedlog prvog rebalansa riječkoga proračuna koji će biti manji za 193,2 milijuna kuna u odnosu na plan zbog pandemije koronavirusa. 

Vezani članci Eksplozija i požar na automobilima u Rijeci - 4 Dnevnik Nove TV doznaje: Uhićeno više osoba zbog eksplozije i požara na automobilima u Rijeci Nismo zaboravili - Rijeka, lokalni izbori 2017. Psovke i uvrede zbog EPK-a, godine života u smradu i Titov brod koji nikako da se obnovi... Što su Riječanima obećavali prije četiri godine, a što je doista ispunjeno

Sve je ostalo u sjeni sukoba između gradonačelnika Vojka Obersnela i nezavisne vijećnice Ivone Milinović, piše Novi list. 

Milinović je u nekoliko navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je na rashodovnoj strani trebalo rezati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove broda "Galeb".

U nekoliko navrata navela je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno.

Nakon nekoliko takvih istupa gradonačelnik Vojko Obersnel joj je poručio, kako je ustvrdila Milinović, da ne s**e. 

Nakon što je ona zatražila zaštitu predsjednika Gradskog vijeća, Obersnel je ustao i u nekoliko navrata joj poručio da priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave, navodi Novi list. 

Na kraju je sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.

Incident se, prema pisanju Novog lista, dogodio u šestom satu sjednice, na točki broj četiri, a nakon toga je ubrzo prihvaćeno ostalih 16 točaka dnevnog reda bez rasprave.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju