Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

DONIRALI INKUBATOR

Veliko Dinamovo srce pomaže vinkovačkim palčićima: ''Navijači će prvi dati ruku podrške''

Aktualno Galerija Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 1 Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 4 Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 2 Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 3 Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Vinkovačkoj bolnici donacija od životnog značaja - 5 Galerija 1/10 >>
Malenim bebama palčićima od danas su u vinkovačkoj bolnici lakši prvi dani života. Navijači Dinama, kao i ostali navijači pokazali su veliko srce. Uručili su im vrijednu donaciju koja život znači - intenzivni inkubator.

Bez ovakvih inkubatora život malenih palčića bio bi otežan. Leon je samo jedan od dvije i pol tisuće ranije rođenih beba koliko ih se na godinu rodi u Hrvatskoj. A kako bi im se prvi dani olakšali, Klub roditelja nedonoščadi ''Palčići'' i navijači Dinama vinkovačkoj bolnici donirali su intenzivni inkubator. Što je samo jedna u nizu donacija u sklopu akcije "Palčić za Hrvatsku", izvijestila je reporterka Matea Drmić.

''Koji nama mamama palčića jako puno znači, pogotovo u početnom razvoju i hvala svima'', kazala je Ivana Marić. Iz vinkovačke bolnice ističu da ovakve donacije puno znače za sve neonatologije u Hrvatskoj, a posebno male bolnice poput njihove. ''Lijepo je što možemo pružiti adekvatnu skrb i nedonoščadi'', kazala je Marija Jurković, voditeljica Odjela za pedijatriju za Dnevnik Nove TV.

Donatori koji su poznati po velikom srcu ističu na ovoj akciji neće stati. Prisjetimo se, uz palčiće su bili u najtežim trenucima - za vrijeme potresa u Zagrebu i Petrinji.

Pročitajte i ovo Montažna kućica - 3 Prepušteni sami sebi Država je spora pa se Banovina obnavlja privatnim donacijama: "Što smo mi? Mi smo sitna riba"

Pročitajte i ovo Danijel Skrbin - 1 PONOVNO KROV NAD GLAVOM Suze radosnice na Danijelovu licu odraz su jedne bolje Hrvatske - najviše su im pomogli oni koji ih nikada nisu upoznali: "Nisam vjerovao, evo još uvijek ne mogu vjerovati..."

''Bilo nam je jako drago da smo uspjeli više bolnica, doslovno od krajnjeg juga Hrvatske pa sve do Vinkovaca recimo, krajnjeg istoka Hrvatske opremiti s vrijednim uređajima koji su potrebni najmlađima. Kad god je negdje problem u Hrvatskoj ili kad god mi možemo pomoći - budite sigurni da će navijači bit prvi koji će dati ruku podrške'', istaknuo je Juraj Ćosić, predsjednik Udruge ''Dinamo to smo mi''. I nije ovo prvi put. I prije sedam godina bili su u vinkovačkoj bolnici s donacijama koje život znače.

 

Cijeli prilog o palčićima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene