Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljan bug

Veliko curenje osobnih podataka građana Zagreba koji su prijavili štetu od oluje, iz Grada potvrdili problem

Posljedice nevremena u Zagrebu - 9
Posljedice nevremena u Zagrebu - 9 Foto: Cropix
Osobni podaci građana Zagreba koji su prijavili štetu od nevremena putem web obrasca Grada bili su javno dostupni, zbog buga koji je postojao.

Obrazac na koji građani Zagreba prijavljivali štetu od razorne oluje imao je bug te su objavljeni svi njihovi osobni podaci. Procurili su imena i prezimena, brojevi telefona, OIB-ovi, adrese, fotografije..

Čitateljica Indexa kazala je kako se, pri pregledavanju vlastite prijave štete, osvježavanjem stranice, otvara cijela baza osobnih podataka onih koji su dosad prijavili štetu, kao i opis same štete. 

Iz Grada Zagreba potvrdili su propust te kazali da su privremeno obustavili sporni modul stranice. Sukladno zakonu, u tijeku je i prijava povjereniku za zaštitu osobnih podataka.

"Na jednom od više modula sustava za prijavu štete nastale uslijed nevremena u srpnju pronađen je propust, konkretno na web stranici za provjeru statusa. Sukladno zakonu, u postupku je prijava povjereniku za zaštitu osobnih podataka i navedeni modul je privremeno ugašen", poručili su iz Grada za Index.

Građani do daljnjega mogu provjeriti status svoje prijave na brojeve telefona 091/162-2037, 091/162-2035 i 091/162-2030, 091/162-2005, 091/162-2013, radnim danom od 8 do 20 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene