Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSNIVAČKA SKUPŠTINA

Ujedinili se veliki trgovci u Hrvatskoj: ''Ovo je tek početak, vjerujemo da će nam se pridružiti i drugi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je bogatija za još jednu interesnu udrugu, naime, tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac, okupile su se u Udruzi trgovine i logistike (UTIL).

Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac, održana je u ponedjeljak u prostorijama trgovačkog centra Westgate.

UTIL će s radom započeti po upisivanju u Registar udruga Republike Hrvatske, a u ovom trenutku je čini 12 tvrtki utemeljitelja koji predstavljaju važne dionike i lidere u maloprodaji i veleprodaji hrane i pića, trgovini namještajem, renomiranim modnim i sportskim brendovima te robom široke potrošnje, kao i u upravljanju trgovačkim centrima i logistici.

Ciljevi rada su im, kako su priopćili, smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira, kao i daljnja harmonizacija s najboljim EU praksama.

Na sjednici Osnivačke skupštine za predsjednika UTIL-a je izabran Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe, a za članove Upravnog odbora su izabrani član uprave Konzuma Tomislav Kramarić, predsjednik uprave Emmezete Slobodan Školnik, izvršni direktor Schenkera Saša Baleta te Ana Babić, direktorica LPP Hrvatska.

Na Osnivačkoj skupštini imenovana su i tri člana Savjeta Udruge, tijela koje nadzire rad udruge, i to Stjepan Roglić, potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico Grupe, Tomislav Bagić, predsjednik uprave Tiska te Dinko Magazin, predsjednik Uprave Polleo Sporta.

Pročitajte i ovo Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i neradne nedjelje Sastala se vladajuća koalicija u vezi sa zakonom o trgovini, Bačić: "Vodit ćemo računa o odmoru i prilagodbi rada trgovina sezonskim aktivnostima"
Pročitajte i ovo Andrej Plenković 1. siječnja 2023. godine Hoće li biti referenduma za uvođenje eura? Plenković: "Mogu dovoditi koga hoće, Hrvatska će uvesti euro"

 

 

 

 

''Osnivanjem i djelovanjem Udruge trgovine i logistike želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe te omogućiti uspješnije poslovanje industrije koja po svojim godišnjim prihodima, broju zaposlenika i doprinosu u državni proračun predstavlja jednu od ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sa svim dionicima i donositeljima odluka relevantnih za naše gospodarske djelatnosti te svim interesnim udruženjima želimo ostvariti konstruktivan i afirmativan dijalog, stavljajući na raspolaganje znanje i ekspertizu tvrtki članica s ciljem stvaranja uvjeta za dugoročno održiv i još uspješniji razvoj industrije'', poručio je predsjednik UTIL-a Denis Čupić.

''Danas se okupilo 12 tvrtki utemeljitelja, ali to je tek početak. Industriji trgovine i logistike je u kontekstu najavljenih izmjena i dopuna zakonskih regulativa; od Zakona o trgovini, uvođenja eura, pravedne regulacije e-trgovine itd., te u kontekstu značajnog povećanja troškova poslovanja itekako potrebna organizacija koja će biti fokusirana primarno na ove teme. Zato vjerujemo i nadamo se da će nam se po početku rada pridružiti i druge tvrtke iz našeg sektora jer svi dijelimo iste izazove i probleme'', zaključio je Čupić.

Održanom Osnivačkom skupštinom pokrenuti su koraci za osnivanja udruge, a po upisu u Registar udruga Ministarstva rada i socijalne skrbi, UTIL će službeno započeti s radom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene