Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 'pogonu' i vojska i kanaderi

VIDEO: Sablasni prizori nakon požara kod Komina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo cijelu noć i dan trajala je borba mještana, vatrogasaca, čak i vojske s požarima na području Skradina, kod Šibenika i Kule Norinske u dolini Neretve.

I dalje je u tijeku gašenje požara na području Skradina. Procjenjuje se da je opožareno 420 ha. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage sa oko 115 vatrogasaca i 42 vozila. Požar gasi i 42 vatrogasca iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije te 50 pripadnika hrvatske vojske. Požar iz zraka, prema posljednjim informacijama, gasi i 1 Air Tractor.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je u 18.20 dojavu o požaru na području Vinjana Donjih. Gori trava i nisko raslinje u graničnom području. Požar gase zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućena i 2 Canadaira. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasno operatovno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je u 18. 35 dojavu o požaru na području Crikvenice – Kotora.
Gori borova šuma, a požar je lokaliziran. Vatru gase zemaljske vatrogasne snage i na požarište je upućen i 1 Air Tractor. Gašenje je u tijeku.
 

>> Gori i u Mokošici: 'Čeka nas teška noć'

Požar na otoku Sestrunju kod Ugljana je lokaliziran. U gašenju su sudjelovali JVP Zadar, DIP Zadar i DVD Preko sa ukupno 29 vatrogasaca. Pomagao im je i 1 Air Tractor i 1 helikopter. Opožareno je oko 10 ha makije.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene