Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar u općini Marina buknuo je poslije 19 sati i zahvatio nisko raslinje, makiju, travu i borovu šumu.


Veliki šumski požar u općini Marini kod Trogira koji je buknuo u nedjelju navečer i zahvatio tisuću hektara, gasi 55 gasitelja i 18 vozila iz 17 postrojbi s područja županije, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Vatrogasci kažu da iako se radi o većem požaru, vatra ne prijeti naseljenom dijelu mjesta Dograd i Rastovac, no s obzirom na to da se radi o teže pristupačnom terenu i puše jaka bura, gasitelji ne mogu pristupiti samom centru požara već ga čekaju na cesti.

Vezani članci Vatrogasci evakuirali stanare iz stana u kojemu je izbio požar - 1 Požar nebodera u Šibeniku! Stanari evakuirani, nema ozlijeđenih: "U hodniku zgrade bila je strava i užas, sve puno dima" Vatrogasci, ilustracija Buknuo požar u poznatom zagrebačkom restoranu, dvije osobe lakše ozlijeđene

Požar je buknuo poslije 19 sati i zahvatio nisko raslinje, makiju, travu i nešto borove šume. Vatrogasci čekaju smirenje vjetra kako bi u pomoć pozvali zračne snage.

Na terenu su vatrogasci iz Marine, Slatina, Trogira, Vranjica, Mladosti, Kaštel Gomilice,Solina, Kaštela, Podstrane, Splita, Dugog Rata, Omiša, Makarske, Brela, te Državne intervencijske postrojbe (DIP) Divulje i Šibenik.

Županijski vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana gasili još nekoliko požara koji su buknuli u Osoru na autocesti A1, dva požara u Vojniću i u Voštanima u Crnom Polju kod Trilja, te kod industrijske zone Mojanka kod Dicma. Izgorjela su tri hektra uglavnom trave, niskog raslinja i šume. Požar u Voštanima se još gasi. (Hina)