Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE NA OPREZU

Prometni kolaps i dalje traje: Za ulazak u Hrvatsku čeka se satima, kolone i gužve i na naplatnim postajama

Gužva na ulazu u Zagreb - 3
Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Goran Mehkek/Cropix
Aktualno Galerija Bajakovo Bajakovo Foto: HAK Tovarnik Tovarnik Foto: HAK Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Foto: Goran Mehkek/Cropix Gužva na ulazu u Zagreb - 2 Gužva na ulazu u Zagreb - 2 Foto: Goran Mehkek/Cropix +0 Gužva na ulazu u Zagreb - 1 Galerija 1/5 >>
Na ulasku u Hrvatsku iz Srbije u nedjelju su se već od noći stvarale velike gužve. Za prelazak granice na Bajakovu čeka se i do šest sati.

Velike gužve stvorile su se u nedjelju već od noći na ulasku u Hrvatsku iz Srbije. Kako javlja HAK, na Bajakovu se i dalje čeka i do šest sati, a na njihovom videozidu prikazana je nepregledna kolona vozila.

Na prijelazu Tovarnik za ulaz u Hrvatsku se čekalo oko dva sata; a tijekom dana to se nešto smanjilo, ali i dalje je bilo duže od sat vremena.

Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Tovarnik (Foto: HAK)

Osim na Bajakovu, pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac te na naplati Zagreb istok u smjeru Bregane gdje je kolona jutros bila 4 kilometra, a oko podneva oko pola kilometra.

Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Gužva na ulazu u Zagreb - 1 (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Gužva na ulazu u Zagreb - 3 Gužva na ulazu u Zagreb - 2 (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Na ulazak u Hrvatsku preko graničnih prijelaza u sjevernome dijelu Bosne i Hercegovine čeka se pak između jednoga do četiri sata, zbog povratka velikog broja ljudi koji žive i rade u inozemstvu te vlasti pozivaju na korištenje zamjenskih graničnih prijelaza.

Kilometarske kolone su na graničnim prijelazima u Orašju prema Županji, odnosno Bosanskoj Gradiški prema Gradiški gdje se na prijelaz granice čeka dva sata, a najveća zadržavanja su u Donjoj Gradici prema Jasenovcu gdje pak putnici čekaju četiri sata, izvijestili su iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru.

Na prijelaz granice kod Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice čeka se tri sata.

Veće gužve prema Hrvatskoj su i na graničnim prijelazima u sjeverozapadnoj Bosni, Izačiću i Maljevcu. Duža zadržavanja na prijelaz granice su posebno primjetna ove godine nakon što je Hrvatska pristupila nešto strožem, režimu schengenskog prostora.

Vlasti u BiH pozivaju građane da koriste alternativne granične prijelaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Budite oprezni Zbog blagdana očekuju se povećane gužve na autocestama: HAC savjetuje kako smanjiti čekanje

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti. 

Aktualno stanje u prometu možete provjeriti >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene