Obavijesti Video Pretražite Navigacija
900 milijuna eura

Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta"

Velika ulaganja očekuju se u Željeznicu. Potpisan je ugovor vrijedan 400 milijuna eura koji bi trebao poboljšati sliku domaće željeznice.

Radi se o prvom dijelu zajma od ukupno 900 milijuna eura koliko se ukupno planira uložiti u oživljavanje pruge. Radit će se gotovo u svakom dijelu Hrvatske. Novcem iz zajma obnavljat će se lokalne dionice pruga koje bi trebale pridonijeti bržem putovanju i većem korištenju željezničkog prijevoza.

"Mi bi trebali obnoviti oko 500 kilometara lokalnih i regionalnih pruga, plus trideset, što kolodvora, što stajališta, tako da će to biti zaista jedan veliki investicijski ciklus", najavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

"To su prvenstveno pruge prema Slavoniji, Podravska magistrala, dole Zadar Knin, ići ćemo nešto oko Karlovca, imamo natječaje u tijeku za oko 200-tinjak kilometara", rekao je Ivan Kršić iz HŽ Infrastrukture, javljaju Vijesti Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene