Radimir Čačić, župan Varaždinske županije
Radimir Čačić, župan Varaždinske županije Foto: DNEVNIK.hr

Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu nastalu uslijed uzastopnih potresa za područja gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica te općine Bednje, izvijestili su u četvrtak iz Županije.


Uzastopni potresi krajem 2020. i početkom 2021. godine na području Lepoglave, Varaždinskih Toplica i Bednje uzrokovali su materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima.

Vezani članci Potres u Grčkoj Tlo u Grčkoj se ne smiruje: Novi potres magnute 6 po Richteru pogodio isto područje kao dan ranije Radimir Čačić Čačić će se kandidirati za još jedan mandat na čelu županije, najavio i projekte vrijedne 2,5 milijardi kuna: ''Prihvaćam ovaj izazov''

Prema preliminarnoj procjeni gradskih i općinskih povjerenstava, šteta iznosi 18,9 milijuna kuna te je župan Radimir Čačić u srijedu, 20. siječnja, proglasio prirodnu nepogodu od potresa na tim područjima.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sada imaju obvezu u zakonskom roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogodne upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te je dostaviti Županijskom povjerenstvu.

Ono će konačne procjene dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda sa zahtjevom za dodjelu pomoći ublažavanja i uklanjanja posljedica od potresa, izvijestili su iz Varaždinske županije.