Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihove geste ne mogu se sakriti

Vatreni nakon slavlja pokazali veliko srce, ali se ne hvale: "Kapa do poda"

Alen i Mija Dakić (Foto: Dnevnik.hr)
Alen i Mija Dakić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Doček Vatrenih u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Doček Vatrenih u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Alen i Mija Dakić (Foto: Dnevnik.hr) Alen i Mija Dakić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Osim što su sjajni igrači, Vatreni imaju i veliko srce. Već dugi niz godina većina ih pomaže svojim donacijama gdje god zatreba. Zajedničko je da ne žele govoriti o tome. Ali takve geste, kao ni sve drugo o Vatrenima, ne mogu se sakriti. Tako je danas svojim potezom Marcelo Brozović oduševio cijelu Hrvatsku.

Knjige iz kojih će učenica Mija najesen učiti poklon su Marcela Brozovića. Donirat će ih svoj djeci od prvog do četvrtog razreda koja idu u školu u malom slavonskom mjestu Cerić.

Pročitajte i ovo Doček Vatrenih, Volovčica SPEKTAKULARAN DOČEK VIDEO Zapalilo se nebo nad Zagrebom: Ovako izgleda Trg s četiri kilometra udaljenosti Doček Vatrenih DETALJI DOČEKA VELIKA FOTOGALERIJA Policija objavila prve fotografije djelića atmosfere te poručila građanima da jednu stvar nikako ne rade

''Marcelo ima dosta prijatelja u mjestu Cerić, hrvatskih branitelja, gdje se htio na ovaj način odužiti njima i njihovoj djeci'', rekao je Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar.

Roditelji kojima je svaka školska godina velik trošak za ionako rastegnute plaće, dirnuti su gestom.

''Nema tu, kapa do poda, kapa do poda što se tiče svega što je napravio u zadnjih mjesec i pol dana, ovo zadnje - kapa do poda. Hvala mu'', kazao je Mijin otac Alen Dakić.

Raspitao se, kažu, Marcelo o situaciji i u drugim selima. ''Kad sam mu rekao da je najteže u Marincima, gdje je ostalo 22 učenika, za razliku od Cerića, gdje je 66, skupio je toliko hrabrosti i volje da je rekao da će donirati udžbenike i za mjesto Marince'', rekao je Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar.

I Mario Mandžukić misli na djecu. Pedijatrijskom odjelu brodske bolnice donirao je didaktičke igračke.

''Posebno je važno da se one koriste u svakodnevnom radu pri rehabilitaciji djece s problemima u razvoju, problemima u učenju. Gospodin Mandžukić mnogima je, ako ne i većini mladih Brođana, veliki uzor'', rekao je dr. Ivan Krajinović iz bolnice Josip Beničević.

I treba biti. Pomogao je prošlo ljeto i vatrogascima. Donirao im je 20.000 eura vrijednu opremu. Prije dva mjeseca pomogao je i brodskoj Udruzi prijatelja životinja kojoj je donirao 7000 kuna za hranu i veterinarske troškove. Čak i na prvenstvu nije zaboravio na svoje sugrađane pa je uplatio 25000 kuna kako bi ih počastio pivom.

''To je jako lijepo od njega i svaka mu čast'', kaže Karlo iz Slavonskog Broda.

Rakitić je često pomagao bolnicama. Lovren i Ćorluka bolesnoj djeci. Zahvaljući Modrićevoj donaciji, zadarska Udruga za autizam zaposlila je još jednog terapeuta.

''Njegova sestra Jasmina i ja smo prvi susjedi. I očito je razgovarao u obitelji i ona se sjetila mene, da sam ja predsjednik udruge za autizam i predložila mu to i kontaktirala me i tako je to počelo'', rekao je Ante Armanini, predsjednik Udruge za autizam Zadar.

Uz Modrića i ostatak zadarske četvorke - Vrsaljko, Livaković i Subašić široke su ruke. Nikada nisu zaboravili svoj klub.

''Oblačili su prvu momčad, za što im zahvaljujem. Mi smo uvijek u problemima, opreme je uvijek malo. Isto tako, opremali su i školu nogometa loptama s dresovima i s drugim rekvizitima koji su potrebni za razvoj te djece'', kazao je Josip Bepo Bajlo, predsjednik skupštine NK-a Zadar.

Jer i sami su nekad bili kao oni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene