Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijelila ih šakom i kapom

Blago onom tko te ima: Pitali smo Cetinskog je li istina da je i on dobio lažnu COVID potvrdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj je sada u nadležnosti Uskoka te se izmijenila i kvalifikacija, pa se medicinsku sestru sada tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve COVID potvrde kao davatelje mita.

U novoj akciji Uskoka u srijedu ujutro uhićeno je 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, P. R. (32). 

Prve informacije govorile su da se radi o najmanje 200 osoba.

Naime, u studenome prošle godine zagrebačko općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je prvu istragu protiv spomenute medicinske sestre zbog trgovanja lažnim COVID potvrdama, a tada ju je teretilo za 18 slučajeva trgovanja takvim potvrdama, dok je ukupno 11 osoba bilo osumnjičeno, piše Jutarnji list.

Ona je bila osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti. Određeni dio tih osoba koje su potvrde dobile tada nisu bile obuhvaćene istragom, već ih se klasificiralo kao svjedoke. No, kako je sada slučaj u nadležnosti Uskoka, izmijenila se i kvalifikacija, tako da se sada nju tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve COVID potvrde kao davatelje mita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat je i iznos Detalji USKOK-ove akcije: Medicinska sestra omogućila više tisuća lažnih potvrda, okoristili se i neki poznati antivakseri?

Ako ovakvu kvalifikaciju policijske kaznene prijave Uskok prihvati, sve osobe koje su u zamjenu za novac od sestre dobile potvrde da su cijepljene, njih više od 200, bit će osumnjičene kao davatelji mita. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Brojke opet rastu, Božinović otkrio čeka li nas povratak COVID potvrda: ''Uvijek smo vodili računa...''

Među imenima osoba koje je medicinska sestra unijela u sustav navodno se, neslužbeno doznaje Jutarnji list, nalazilo i ono pjevača Tonyja Cetinskog (53), koji je nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19 u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove.

Kontaktirali smo pjevača Tonyja Cetinskog kako bismo ga pitali o ovoj temi te nam je samo kratko odgovorio: "Ne želim komentirati medijske napise."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene