Tony Cetinski
Tony Cetinski Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Slučaj je sada u nadležnosti Uskoka te se izmijenila i kvalifikacija, pa se medicinsku sestru sada tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve COVID potvrde kao davatelje mita.


U novoj akciji Uskoka u srijedu ujutro uhićeno je 12 osoba predvođenih bivšom medicinskom sestrom iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, P. R. (32). 

Prve informacije govorile su da se radi o najmanje 200 osoba.

Naime, u studenome prošle godine zagrebačko općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je prvu istragu protiv spomenute medicinske sestre zbog trgovanja lažnim COVID potvrdama, a tada ju je teretilo za 18 slučajeva trgovanja takvim potvrdama, dok je ukupno 11 osoba bilo osumnjičeno, piše Jutarnji list.

Ona je bila osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti. Određeni dio tih osoba koje su potvrde dobile tada nisu bile obuhvaćene istragom, već ih se klasificiralo kao svjedoke. No, kako je sada slučaj u nadležnosti Uskoka, izmijenila se i kvalifikacija, tako da se sada nju tereti za primanje mita, a sve osobe koje su platile za takve COVID potvrde kao davatelje mita.

COVID potvrda Detalji USKOK-ove akcije: Medicinska sestra omogućila više tisuća lažnih potvrda, okoristili se i neki poznati antivakseri?

Ako ovakvu kvalifikaciju policijske kaznene prijave Uskok prihvati, sve osobe koje su u zamjenu za novac od sestre dobile potvrde da su cijepljene, njih više od 200, bit će osumnjičene kao davatelji mita. 

Davor Božinović Brojke opet rastu, Božinović otkrio čeka li nas povratak COVID potvrda: ''Uvijek smo vodili računa...''

Među imenima osoba koje je medicinska sestra unijela u sustav navodno se, neslužbeno doznaje Jutarnji list, nalazilo i ono pjevača Tonyja Cetinskog (53), koji je nakon izbijanja pandemije bolesti COVID-19 u više navrata iskazivao svoje antivakserske stavove.

Kontaktirali smo pjevača Tonyja Cetinskog kako bismo ga pitali o ovoj temi te nam je samo kratko odgovorio: "Ne želim komentirati medijske napise."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju