Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetki prizori

Veličanstveno: Objavljene noćne snimke zvijeri koje žive na našoj najdivljijoj planini

Zvijeri na Velebitu (Foto: NP Sjeverni Velebit)
Zvijeri na Velebitu (Foto: NP Sjeverni Velebit) Foto: NP Sjeverni Velebit
Nacionalni park Sjeverni Velebit poznat je po svojim ljepotama. Kao, uostalom, i drugi hrvatski nacionalni parkovi. Donosimo prizore koje nemate često priliku vidjeti.

Vrijedna ekipa Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, osim što brine o prirodnim ljepotama, uvijek iznova obožavatelje prirodnih ljepota oduševi nekom pikanterijom iz svojeg svakodnevnog rada. Na svojoj službenoj Facebook stranici postavili su tako noćne snimke zaista opasnih zvijeri - risa i vukova. Kako su napisali, te snimke su rezultat zajedničke suradnje udruge Bioterra, udruge NatureSpy i njihovog Parka.

1. veljače objavili su noćnu snimku čopora vukova. "Evo i prvih rezultata zajedničke suradnje udruge Bioterra, udruge NatureSpy i našeg Parka. Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Brojnost vukova je sve manja i iz tog razloga je strogo zaštićena vrsta, a imamo sreću što još uvijek obitava u nekim dijelovima Hrvatske kao što je Velebit", stoji u objavi uz snimku.

Pročitajte i ovo Risovica L13 s mladuncem, snimljeni u listopadu 2020. Međunarodni dan risa Točkice kao otisak prsta, čuperak na vrhu uha, karizmatična zvjerka oduzima dah: S Crvene liste neće tako skoro, no ''duh šume'' dobio je novu priliku za opstanak Snijeg u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit Problemi za posjetitelje Ususret prvomajskom vikendu na Sjevernom Velebitu jedna od cesta neprohodna: "Još uvijek su visoki nanosi snijega"

U utorak su objavili još jednu noćnu snimku na kojoj je uhvaćena životinja koju rijetko imamo priliku vidjeti - ris. "U našu fotozamku uhvatili smo još jednu veličanstvenu zvijer koja živi na području Velebita - risa. Prepoznatljiv je po crnim čupercima dlaka na vrhovima uški i kratkom repu te jedinstvenim crnim pjegama na crvenkastosmeđem krznu koje su brojem i rasporedom specifične za svaku jedinku. Hvala udrugama Bioterra i NatureSpay na kamerama", stoji u objavi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene