Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humana gesta šibenskog veleučilišta

Veleučilište zaposlenicima plaća dopunsko zdravstveno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleučilište u Šibeniku prva je školska ustanova u Hrvatskoj koja svojim stalnim zaposlenicima plaća dopunsko zdravstveno osiguranje.

Marko Radačić, dekan šibenskog Veleučilišta, izjavio je danas kako se za 41 zaposlenika, nastavno i administrativno osoblje plaća dopunsko zdravstveno osiguranje od 50-ak tisuća kuna na godinu. Radačić je za Dnevnik.hr kazao kako je to nešto što neće oštetiti Veleučilište, a za zaposlenike je veliki dobitak. 

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Pernar privedn u Šibeniku novi cirkus Pernar opet priveden, ovaj put u drugom gradu: Oglasila se i policija

'Ovo je jedna humana gesta koja će razveseliti naše zaposlenike. Ovime želimo povećati zajedništvo jer nema gore nego kad ljudi idu s grčem na posao. Preporučam svim tvrtkama da ako mogu učine ovo isto. Ja sam jedan od onih koji smatra kako je bolje da se ima sto kuna manje nego da se mrzi posao koji radite. razmišljamo o još nekim novostima kojima ćemo povećati zajedništvo, poput toga da Veleučilište plaća kavu i čaj te da se uredi prostorija za druženje zaposlenika', rekao nam je dekan Radačić.

Radačića smo upitali ima li možda ova odluka kakve veze s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem koji vodi tešku bitku sa svojom zdravstvenom reformom, čiji sastavni dio je dopunsko zdravstveno osiguranje, no kaže da apsolutno to nema nikakve veze. Prodekan je rekao da je čuo da neke tvrtke to već rade a da bi Veleučilište to stajalo 50 tisuća kuna, pa smo odlučili to provesti.

Veleučilište u Šibeniku pohađaju studenti društvenih i tehničkih znanosti. Osnovano je 2006. i ima tri studijska programa - turistički menadžment, prometni studij i upravni studij.Veleučilište pohađa oko 1600 studenata od kojih je polovica izvanrednih, oko 40 posto studira na teret Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a ostali na osnovi osobnih potreba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene