Božo Nekić (68) iz Vratnika prije tjedan dana šetao je šumom sa svojim psima, labradorima Nerom i Tedijem, kad ih je napao medvjed. Nekić je u napadu ostao bez palca na lijevoj ruci i ima teške ozljede lijeve potkoljenice.

Galerija


Napadnuti Božo Nekić trenutno se oporavlja u riječkoj bolnici.

Vezani članci Napad na sestru Uznemirujuća snimka: Odalamio medicinsku sestru usred testiranja na koronu jer mu je bris bio neugodan Ulazna vrata Pred vratima je dočekao strašni prizor, ovaj trenutak pamtit će do kraja života

"Moji psi spasili su mi život. Da nije njih ne znam bih li sad razgovarao s vama", rekao je Nekić za Novi list. Kazao je da je krenuo sa psima u popodnevnu šetnju u obližnju šumu u kojoj je proveo djetinjstvo. U jednom trenutku sjeo je na kamen da se odmori i tada je čuo riku.

"Okrenuo sam se, a medvjed je već bio na stražnjim nogama. Nisam se ni snašao, a on je već u tri skoka bio na meni. U rukama sam imao mobitel i štap, ali mi je odmah razbio mobitel, zgrabio štap i pregrizao ga, a potom me zgrabio za palac lijeve ruke, koji mi je odgrizao. Psi su skočili na njega, lajali, pokušavali ga otjerati. Medvjed se okrenuo na njih, a ja sam u tom trenutku potrčao prema najbližem stablu i počeo se penjati. Medvjed me vidio i ponovno krenuo na mene. Zgrabio me zubima i pandžama za list lijeve noge i počeo me vući dolje. Razderao mi je cijelu nogu, otkinuo komad mišića i kože, ali psi su uporno napadali pa me pustio i opet se okrenuo prema njima, i uskoro nakon toga napokon odustao od napada i otišao u šumu", opisao je Nekić napad koji je srećom preživio.

Ističe i kako mu se u tom trenutku medvjed činio "veći od nebodera". Nekić je nakon napada uspio zadržati prisebnost, skinuti košulju i potkušulju te podvezati rane i krenuti prema selu. Čim je stigao nadomak kuća počeo je dozivati u pomoć pa su ga čuli rođak i njegova obitelj i brzo ga odvezli na Hitnu pomoć.

U bolnici će ostati još 5-6 dana, kaže, a od kad ga nema psi samo gledaju u ulaz u dvorište i čekaju da se vrati, prenijeli su mu ukućani.