Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili najmanje 23 civila

Srbija: Uhićeno pet osoba osumnjičenih za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska policija uhitila je pet osoba osumnjičenih da su u srpnju 1992. godine u istočnoj Bosni počinile ratni zločin protiv civila te da su ubile najmanje 23 civila romske nacionalnosti, objavilo je srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine.

To je odvjetništvo istražnome sucu Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev da protiv šest osoba provede istragu zbog osnovane sumnje da su počineile zločin u Skočiću, Malešiću, Petkovcima i Drinjači, selima na području općine Zvornika, pri čemu šesti osumnjičenik već izdržava kaznu zbog ratnog zločina u Sjeverinu, navodi se u priopćenju. Osumnjičeni se terete da su 11. srpnja 1992. godine ubili civile koje su prije toga zatvorili u jednu kuću u kojoj su ih tukli kundacima te fizički i psihički mučili, a neke su muškarce tjerali na protuprirodni blud.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Silovali žene

Također se terete da su u selima Malešiću, Petkovcima i Drinjači izdvojili tri žene, koje su zadržali u kući, a najmanje 22 civila odvezli su do jame u selu Hamzićima, gdje su ih tijekom noći jednog po jednog ubijali noževima i iz vatrenog oružja, nakon čega su se vratili u Malešić, gdje su žene svaki dan silovali. Državno odvjetništvo zatražilo je da se osumnjičenici pritvore, dodaje se u priopćenju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene