Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Korak unazad'

Vekarić: Brammertz je rekao da je protiv Zakona o ništetnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bruno Vekarić, zamjenik glavnog tužitelja za ratne zločine Srbije, komentirao je hrvatski Zakon o ništetnosti.

'Nije primjereno da ja iznosim mišljenje predstavnika Haaškog tribunala, ali svi oni koji promiču pravdu za žrtve i pomirenje u regiji, drže kako je ovaj zakon korak unazad u nastojanju spriječavanja principa nekažnjivosti ratnih zločina. Tužitelj Serge Brammertz nam je na sastanku iznio njihov i u javnosti izrečen stav da je protiv Zakona o ništavnosti. Uostalom i Mladen Bajić, hrvatski državni odvjetnik, kao i sam predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, jasno su izrekli svoj negativni stav o ovom zakonu', rekao je Bruno Vekarić, zamjenik glavnog tužitelja za ratne zločine Srbije u intervjuu novosadskom Dnevniku.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

>> Josipović: Ne odustajem od ocjene ustavnosti Zakona o ništetnosti

'Mislim da je odgovor u dijalogu, razgovoru i na profesionalnoj i političkoj razini. Moje je mišljenje da je naš zajednički interes suradnja i pomirenje koje će dovesti do boljih odnosa dvije prijateljske zemlje. A do suradnje se najbolje dolazi kroz konstrukstivni dijalog koji će podrazumijevati i razgovore o otvorenim pitanjima koji opterećuju naše odnose. Držim vrlo mudrim što naša država na ovakav zakon nije odgovorila recipriočnim mjerama odgovorio je Vekarić na novinarsko pitanje da li Haag ima stav o Zakonu o ništavnosti pravnih akata Srbije, bivše SFRJ i JNA kojega je Hrvatska usvojila krajem listopada.

Vekarić je rekao kako Haag Srbiji više ne postavlja nove uvjete jer su uhićeni Mladić i Hadžić, ali tužitelj Brammertz zahtjeva od Srbije da istraži mrežu pomagača koji su omogućili dugo skrivanje ove dvojice haaških bjegunaca. 'Nema novih uvjeta, ali postoje otvorena pitanja tehničke naravi koja su naš problem, a to su mreža pomagača bjegunaca i predmeti koji se vode u Srbiji, regiji i Haagu', rekao je Vekarić. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene