Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražen istražni zatvor

Otac pregažene djevojke na Bundeku iznio svoju stranu priče: "Nisu bili alkoholizirani, nisu snimali priloge"

Aktualno Galerija Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 1 Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 2 Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Damir Kovačević, otac ozlijeđene djevojke Damir Kovačević, otac ozlijeđene djevojke Foto: DNEVNIK.hr +1 Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/6 >>
Nakon što je uhićen vozač Hitne pomoći koji je vozilom pregazio troje maloljetnika - oglasili su se i roditelji ozlijeđene djece. Kažu da su njihova djeca pomagala drugima, a na kraju i sami stradali. Odbacuju tvrdnje da su namjerno sjedili oko vozila Hitne pomoći.

Posjetio je kćer u bolnici - i zatim je otac ozlijeđen djevojke odbacio sumnje u to da su maloljetnici na Bundeku namjerno spriječili put Hitnoj pomoći.

"Baš naprotiv - troje ozlijeđenih su spašavali četvrto dijete koje su zatekli u alkoholnoj komi i s njihovog mobitela je nazvana Hitna. Oni su sami nazvali Hitnu pomoć koja ih je kasnije pregazila“, rekao je za Dnevnik Nove TV Damir Kovačević.

Otac tvrdi da su zatekli alkoholiziranu osmašicu zbog koje su zvali Hitnu.

"Čak su rekli timu Hitne pomoći gdje se nalaze u slučaju nekih dodatnih informacija. Zašto je vozač odlučio prepriječiti put i prijeći preko travnjaka da bi došao do izlaza s Bundeka - to samo on zna“, nastavio je otac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kratkoperaji mako VIDEO U našoj blizini! Ribar snimio najbržeg morskog psa na svijetu

Vozača poručuje ne osuđuju, ali žele da se čuje njihova strana priče.

"Nisu bili alkoholizirani, nisu snimali priloge za društvene mreže, provodili su vrijeme na Bundeku. Štoviše, dobili su potpuno krivu poruku - jer da su ignorirali slučaj pijane osmašice koju su zatekli tamo i zbog koje su pozvali Hitnu pomoć, vjerojatno im se ništa ne bi dogodilo“, rekao je.

Njegova kći ipak će morati na operaciju. Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić kazao je da nema ozljeda unutarnjih organa, zdjeličnih, trbušnih. Ali izvjesno je da će biti potreban operativni zahvat kostiju zdjelice. "To ćemo učiniti u suradnji s kolegama iz Klinike za traumatologiju početkom idućeg tjedna“, rekao je.

Doza optimizma stiže sa zagrebačkog Rebra - dječak koji je bio kritično danas je stabilno.

"Pacijent je sada dobro pri svijesti je, stabilno je, razgovara, ali zbog zadobivenih ozljeda njegovo je stanje ozbiljno i zbog togaostaje u jedinici intenzivnog liječenja“, objasnila je Karolina Režek Tomašić, specijalist anesteziolog KBC-a Zagreb.

"Kada je došao nije bio pri svijesti, sada je pri svijesti - ali ne rekonstruira događaje“, pojasnila je.

Iz Udruge Hitna uživo 194 poručuju - iznenađeni su uhićenjem vozača. "Sad se naš vozač koji je tri minute prije spašavao život stavlja u isti kontekst su osobama koje su tako nešto napravile: zbog alkohola, brze vožnje, obijesne vožnje…“, komentirao je medicinski tehničar Samuel Jelušić.

Grad Zagreb kritiziraju jer kažu nisu kontrolirali proslavu zadnjeg dana škole.

Pročitajte i ovo Poginuo traktorist u Pitomači - 1 više od dva promila u krvi FOTO/VIDEO Tragično poginuo traktorist: Vozio unatrag, a na njega naletio pijani vozač

Vozač pred tužiteljstvom

Vozač Hitne pomoći je priveden, a reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak javila se ispred Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu gdje je završeno ispitivanje vozača. 

Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Martina Bolšec Oblak, reporterka Dnevnika Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolšec Oblak izvijestila je da je vozač aktivno iznosio svoju obranu te da je jako potresen. Potvrdio je to njegov odvjetnik Marin Ivanović. "Državno tužiteljstvo je predložilo istražni zatvor, o čemu će sutra odlučiti sudac nadležnog suda u Velikoj Gorici".

Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Odvjetnik Marin Ivanović (Foto: DNEVNIK.hr)

"Procedura je takva da je policija sada završila svoj posao, samim time što je vozač doveden tužiteljstvu u Novom Zagrebu. Sada bi tužiteljstvo trebalo rasvjetliti što se točno dogodilo te tragične večeri na zagrebačkom Bundeku.

Istražitelji vozača terete za kazneno djelo Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i tužiteljstvo bi sada trebalo rasvjetliti sve događaje.

Riječ je o vozaču s dugogodišnjim iskustvom kojem se ovo dogodilo tik pred mirovinu. Nakon što tužitelji danas završe svoj posao, mogu odlučiti kakvi su koraci dalje - jedna od opcija je i da se odustane od kaznenog progona, druga opcija je da ga se pošalje pred suca istrage koji mu može odrediti istražni zatvor ili će ga se pustiti da se brani sa slobode.

Puno je oprečnih izjava, riječ je o osjetljivom i tragičnom događaju u kojeg su uključeni i maloljetnici i zato smo sigurni kako će se neke okolnosti rasvjetliti nakon što tužiteljstvo obavi svoj posao i izda službeno priopćenje", rekla je Martina Bolšec Oblak.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene