Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srijedu Dan žalosti

Prosvjedi diljem zemlje zbog ubijene Nizame: Imala je 38 godina, bebu od nekoliko mjeseci i nasilnog partnera

Aktualno Galerija Prosvjedi u BiH - 4 Prosvjedi u BiH - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjedi u BiH - 3 Prosvjedi u BiH - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjedi u BiH - 2 Prosvjedi u BiH - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prosvjedi u BiH - 1 Galerija 1/4 >>
Bosna i Hercegovina oprostila se od brutalno pretučene, a onda i ubijene žene iz Gradačca. Nizama Hećimović tražila je od institucija da je zaštite od nasilnika. Nisu to učinile.

Zbog šokantnog događaja iz Gradačca prosvjedovalo se u više BiH gradova. Traži se zaustavljanje nasilja, sprječavanje ubojstava žena.

Imala je 38 godina, bebu od nekoliko mjeseci i nasilnog partnera. Skrivala se kod rodbine, no on ju je pronašao, pretukao i na kraju ubio pištoljem. Život je oduzeo još dvojici muškaraca, a krvavi pohod uživo je prenosio na društvenim mrežama. Na kraju je presudio i sebi. 

Nizama Hećimović partnera je prijavila zbog nasilja, ali zaštitu nije dobila. Istražuje se sutkinja koja njezinu zlostavljaču nije odredila zabranu prilaska. Istražuju se i navodi da je 35-godišnjem Nerminu Sulejmanoviću, bodibilderu i fitnes treneru otprije poznatom policiji, netko dojavio gdje se njegova nevjenčana supruga skriva.

Pročitajte i ovo Umirovljenica ne odbacuju ni prosvjed Ogorčeni umirovljenici iznijeli zahtjeve Vladi: "Sve je prisutnija želja da se jednim oštrim istupom upozori"

"Sad izlaze informacije poslije ubojstva i klasičnog femicida, za koji mi, naravno, nemamo riješen zakon, a ako ga sad ne proguramo, nećemo nikada, gdje su organi sigurnosti, imaju indicije da su dojavili njemu gdje se krije žena koja je ubijena. I ne priča se samo o jednoj osobi, priča se o više osoba", rekao je Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

"Odgovornost se mora utvrditi bez obzira na to tko ju je u ovom cjelokupnom procesu i slučaju eventualno snosio i prema takvim osobama moraju biti izrečene odgovarajuće sankcije jer ako ne bude tako, sve ovo apsolutno nema smisla. Ništa se ne smije zataškati", rekao je gradonačelnik Gradačca Edis Devišagić.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti Dan žalosti. U zemlji podjela i svađa, u trenucima kada građanima treba utjeha i podrška, ni proglašavanje Dana žalosti nije prošlo bez političkih prepucavanja. Ministri iz Republike Srpske spriječili su da Vijeće ministara BiH proglasi taj dan za cijelu državu. Umjesto toga Dan žalosti posebno je proglasila Vlada Republike Srpske, a posebno Vlada Federacije, i to za isti dan, 16. kolovoza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene