Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ugrožena je cijela obala

Vatrogasci upozoravaju građane: Toplinski val pogoduje požarima, ne palite vatru na otvorenom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) upozorila je u utorak na veliku i vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara u sljedećim danima te podsjetila građane na zabranu paljenja vatre na otvorenom.

Val visokih temperatura koji je obilježio početak ljeta se nastavlja. Ovakvo vrijeme pogoduje izbijanju šumskih požara, o čemu govori i Državni hidrometeorološki zavod, koji je za gotovo cijelo priobalje proglasio veliku, a za područje Šibenika, Visa, Mljeta, Pelješca i Malog Lošinja i vrlo veliku opasnost od požara. Ovakva procjena će se nastaviti i u sljedećim danima, upozorava HVZ.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Prvi dan ljeta je nažalost potvrdio ove najave, dodaje se u priopćenju u podsjeća na jučerašnje požare na području Vodica i Hvara.

Prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta Hrvatske vatrogasne zajednice, jučer 11:11 zaprimljena je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području Vodica predio Vrbica. Požarom je zahvaćeno oko 45 ha trave, niskog raslinja i makije.

U gašenju požara sudjelovalo je 66 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz JVP-a Vodice i Šibenik DIP Šibenik te DVD-a Zaton, Brodarica-Krapanj, Grebaštica, Šibenik, Zablaće, Tisno, Pirovac, Bilice, i Vodice, jedan protupožarni zrakoplov Canadair te jedan protupožarni zrakoplov Air tractor. Požar je lokaliziran u 15:38, a ugašen u 21:30 sati.

Informacija o požaru ilegalnog deponija na otoku Hvaru u uvali Zenčišće blizu Jelse, zaprimljena je 12:48 sati. Na gašenju požara su sudjelovali DVD Jelsa, DVD Hvar i DVD Starigrad sa 9 vozila i 30 vatrogasaca. Požar je ugašen u 21:20 sati. Opožareno je 1500 metara kvadratnih deponija.

Građane se podsjeća na zabranu paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Ako vidite vatru ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193, poručili su građanima iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene