Čak 30 vatrogasaca sinoć se u centru Splita borilo s požarom. Zadnji su s mjesta događaja otišli u 4:13 sati.

Galerija


Požar koji je sinoć buknuo u restoranu u centru Splita gasilo je 18 vatrogasaca sa 4 vozila iz JVP-a Split, tri vozila i 9 vatrogasaca iz DVD-a Split te jedno vozilo i tri vatrogasaca iz DVD-a Vranjic

Vezani članci Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4 Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje" Vatrogasci gase požar na obiteljskoj kući na Samoborskoj cesti - 3 Zagrebački vatrogasci u pola sata imali dvije intervencije: Iz goruće kuće spašena nepokretna žena

"Sva sreća što nitko nije ozlijeđen. Ipak je riječ o centru grada u kojem je tom trenutku bilo puno turista", rekli su nam vatrogasci.  

U pomoć su vatrogasci zvali i kolege iz DVD-a Žrnovnica, no oni su se pri dolasku na intervenciju sudarili s kombijem. Tri vatrogasca su ozlijeđena pa su ih prebacilu u splitski bolnicu. 

"Koliko znam, sudarili su se s jednim vozilom. Trojica naših vatrogasaca su ozlijeđena, srećom, samo lakše. Bili su bolnici do negdje 3 sata. Malo su natučeni, ali u šoku", rekao nam je Branimir Roguljić, zapovjednik DVD-a Žrnovnica. Ozlijeđeni su vatrogasac koji je vozio i dvojica njegovih kolega.

Na vatrogasce je naletio pijani vozač teretnog vozila Citroen Jumpera (28), državljanin BiH.

"Kod vozača vozila Citroen Jumpera utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prilikom prolaska kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola", rekli su splitskoj policiji. 

Još se ne zna uzrok požara u centru grada. Policija tek mora obaviti očevid.

"Nakon što se steknu uvjeti za obavljanje očevida, policija će izaći na teren. Vatrogasci su se do ranih jutarnjih sati borili s požarom", rekli su nam u policiji.

"Koliko znamo, bilo je neka vrste eksplozije. Sreća da nije bilo panike", dodali su vatrogasci. 

U petak navečer zapalio se restoran na Narodnom trgu na splitskoj Pjaci. Neslužbeno doznajemo da je eksplodirala plinska boca, policija je ispraznila sve ugostiteljske objekte.