Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječili tragediju

U Splitu gasili požar cijelu noć: "Sreća što nitko nije ozlijeđen", na vatrogasce naletio pijani vozač

Dan poslije požara u centru Splita (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL - 5
Dan poslije požara u centru Splita (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL - 5
Aktualno Galerija Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 2 Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 2 Foto: Ivo ?agalj Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 1 Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 1 Foto: Ivo ?agalj Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 2 Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 2 Foto: Ivo ?agalj Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 4 Vatrogasci DVD-a imali su nesreću (Foto: Ivo Čagalj) - 4 Foto: Ivo ?agalj +5 Dan poslije požara u centru Splita (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL - 5 Galerija 1/10 >>
Čak 30 vatrogasaca sinoć se u centru Splita borilo s požarom. Zadnji su s mjesta događaja otišli u 4:13 sati.

Požar koji je sinoć buknuo u restoranu u centru Splita gasilo je 18 vatrogasaca sa 4 vozila iz JVP-a Split, tri vozila i 9 vatrogasaca iz DVD-a Split te jedno vozilo i tri vatrogasaca iz DVD-a Vranjic

Pročitajte i ovo Vatrogasci, Ilustracija U tijeku intervencija Požar u stanu u Zagrebu: Vatrogasci na terenu Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Sva sreća što nitko nije ozlijeđen. Ipak je riječ o centru grada u kojem je tom trenutku bilo puno turista", rekli su nam vatrogasci.  

U pomoć su vatrogasci zvali i kolege iz DVD-a Žrnovnica, no oni su se pri dolasku na intervenciju sudarili s kombijem. Tri vatrogasca su ozlijeđena pa su ih prebacilu u splitski bolnicu. 

"Koliko znam, sudarili su se s jednim vozilom. Trojica naših vatrogasaca su ozlijeđena, srećom, samo lakše. Bili su bolnici do negdje 3 sata. Malo su natučeni, ali u šoku", rekao nam je Branimir Roguljić, zapovjednik DVD-a Žrnovnica. Ozlijeđeni su vatrogasac koji je vozio i dvojica njegovih kolega.

Na vatrogasce je naletio pijani vozač teretnog vozila Citroen Jumpera (28), državljanin BiH.

"Kod vozača vozila Citroen Jumpera utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prilikom prolaska kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola", rekli su splitskoj policiji. 

Još se ne zna uzrok požara u centru grada. Policija tek mora obaviti očevid.

"Nakon što se steknu uvjeti za obavljanje očevida, policija će izaći na teren. Vatrogasci su se do ranih jutarnjih sati borili s požarom", rekli su nam u policiji.

"Koliko znamo, bilo je neka vrste eksplozije. Sreća da nije bilo panike", dodali su vatrogasci. 

U petak navečer zapalio se restoran na Narodnom trgu na splitskoj Pjaci. Neslužbeno doznajemo da je eksplodirala plinska boca, policija je ispraznila sve ugostiteljske objekte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene