U jednom splitskom restoranu buknuo je požar. Prema posljednjim informacijama, nema ozlijeđenih. Žurne službe dojavu o požaru dobile su u 21:10.

Galerija


U petak navečer zapalio se restoran na Narodnom trgu na splitskoj Pjaci. Neslužbeno doznajemo da je eksplodirala plinska boca, policija je ispraznila sve ugostiteljske objekte. Vatrogasci su požar gasili i sanirali do kasno u noć.

Vezani članci Policija, ilustracija U Lovranu zapaljen auto, a pokraj Cresa brod na kojem je preminuo nepoznati muškarac: Policija ta dva događaja dovodi u vezu Požar na Rivi u Splitu Veliki požar u centru Splita, gusti dim nadvio se nad gradom: Usred dana planuli motocikli na Rivi

Nakon što je buknuo požar zavladala je panika budući da se na tom mjestu nalazi šest restorana i kafića koji su dupkom puni budući da je Split u srcu sezone.

Jedan nam je konobar ispričao da je u trenutku kada se dogodila eksplozija zavladao pravi stampedo jer su stranci pomislili da se radi o nekom terorističkom napadu. Vikali su ''Guns, guns'' (oružje, oružje). Neki su i plakali koliko ih je to uzrujalo.

Požar je brzo lokaliziran i nije se proširio na druge objekte.

Očevici govore da su vidjeli uplakane radnike restorana u kojima je gorio požar, kako sjede na ulici, a turiste kako sa zanimanjem promatraju i fotografiraju.

Policija je lokaciju u plamenu ogradila vrpcom i zabranila pristup, što zbog opasnosti, što zbog toga da se vatrogascima omogući da nesmetano rade svoj posao. Na terenu su tri vatrogasna vozila.

Dok je gorio požar, u 21:40, na raskrižju ulice Zbora narodne garde i Poljičke ceste u Splitu dogodio se sudar vatrogasnog i kombi vozila. Tri su osobe ozlijeđene. Neslužbeno doznajemo da nisu životno ugroženi. Promet tim dijelom Splita obavlja se otežano.

Policija provodi očevid radi utvrđivanja uzroka prometne nesreće te traže očevice kako bi razjasnili okolnosti u kojima se sudar dogodio.

Drži li se itko zlatnih pravila ponašanja? Svega nekoliko metara od mjesta stradavanja mlade Austrijanke u Malinskoj pojedinci i dalje divljaju