Uređaj za isporuku dušičnog oksida, vrijedan gotovo 260 tisuća kuna, darovali su u utorak splitskoj Neonatologiji pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Splita.


Pročelnica Zavoda za neonatologiju splitskoga KBC-a Mirjana Bucat rekla je kako taj uređaj liječi velik problem u novorođenčadi - plućnu hipertenziju, koja može biti uzrokovana različitim čimbenicima, a neliječena može dovesti do smrti. Rekla je da su im se javili vatrogasci i pitali ih što im treba jer namjeravaju organizirati humanitarnu akciju.

"Mislila sam da će to biti neki manji iznos. Ni u snu nisam očekivala ovo. Nabrojila sam što nam sve treba, oni su odabrali uređaj za isporuku dušičnog oksida i ja nemam riječi zahvale za ovo. Ovaj uređaj ima naša Jedinica intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju, pa smo ga posuđivali od njih", rekla je Bucat i dodala da na godinu imaju pet do sedam slučajeva novorođenčadi s plućnom hipertenzijom.

Ella Dvornik Ella Dvornik pokazala veliko srce i sjajnom gestom oduševila mnoge: "Bila mi je draga, a sada je još više"

Marija Rukavina Na koncertu "Želim život" prikupljeno ukupno više od milijun kuna! "Nemam riječi kojima bih zahvalila tisućama dobrih ljudi"

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Mario Mikas rekao je kako su tu akciju osmislili vatrogasci, koji već sada za ljeto pripremaju novu humanitarnu akciju u kojoj će za splitsku bolnicu kupiti uređaj koji im nedostaje. Istaknuo je da vatrogasci pomažu gdje god mogu, a želja im je da takve humanitarne akcije postanu tradicionalne.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju