Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, došao u sjedište Državnog odvjetništva gdje bi, kako se očekuje, trebao postići nagodbu oko naknade štete.

Galerija +0 Frane Lučić (Foto: Dnevnik.hr) - 9

U sjedište Državnog odvjetništa u Gajevoj ulici Lučić je s odvjetnikom Šimom Savićem došao nešto prije 9 sati.

Vezani članci Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika potraga za nestalim zrakoplovom u Lici Frane Lučić (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Baukov apel Vladi za preživjelog kornatskog vatrogasca Franu Lučića: ''Učinite što je potrebno''

"Očekujem sve pozitivno"  kazao je Savić, prije nego su usli u zgradu DORH-a, javlja reporterka Dnevnik Nove TV Josipa Krajinović. 

Nakon sastanka Lučić i njegov odvjetnik nisu davali izjave za medije. Odvjetnik je tek kratko poručio: "Dobro je razgovarati".

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan - dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju