Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON VELIKIH POPLAVA

Vatrogasci pod velikim pritiskom: "Nemoguće je u pola sata odgovoriti na dvjestotinjak intervencija, postoje prioriteti - bolnice, dječji, starački domovi..."

Igor Župančić
Igor Župančić Vijesti u 17
Aktualno Galerija Igor Župančić Igor Župančić Foto: Vijesti u 17 Igor Župančić i Barbara Štrbac - 3 Igor Župančić i Barbara Štrbac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Igor Župančić i Barbara Štrbac - 2 Igor Župančić i Barbara Štrbac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Igor Župančić i Barbara Štrbac - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon velikih oborina i poplava, vatrogasci su i u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na terenu i pomažu građanima.

Nakon velikih oborina i poplavljenih stambenih i poslovnih prostora, vatrogasci su i u ponedjeljak na terenu. O tome koliko su zatrpani poslom kazao je za Vijesti Nove TV Igor Župančić, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

"Tijekom današnjeg dana, iako je lijep i sunčan dan u Zagrebu, još uvijek je intenzitet naših intervencija prisutan, ali u znatno manjem broju nego što je to bilo u noći s petka na subotu i u subotu", kazao je i dodao da je tijekom nedjelje navečer i u ponedjeljak odrađeno nešto više od sedamdesetak intervencija.

"Tijekom noći oko četrdesetak, a nešto manje, oko 35 intervencija tijekom današnjeg dana. Intenzitet je sada znatno manji", dodao je Župančić.

Navodi da se i dalje najveći broj intervencija odnosi na ispumpavanje podruma, poplavljenih prostora, suterenskih stanova i garaža. "I nekoliko stabala koja su zbog vjetra tijekom noći bila otkinuta, ali uglavnom je to ispumpavanje vode. Te količine vode su znatno manje nego je to bilo tijekom petka i subote", objasnio je Župančić.

Nastoje odgovoriti što prije na svaki poziv

Vatrogasci su u kratkom vremenu bili doslovno zatrpani pozivima građana kojima je trebala pomoć.

"Mi uvijek nastojimo na svaki izazov odgovoriti u što je moguće kraćem vremenu, ali u ovakvim izuzetno velikim oborinama nemoguće je u prvom trenutku, nekakvih pola sata odgovoriti na dvjestotinjak do tristotinjak intervencija", objasnio je Župančić.

"Postoje prioriteti, postoje kriteriji. Prioriteti su kod poplavljenih prostora - bolnice, dječji, starački domovi. Ukoliko u suterenskim stanovima ima bolesnih ljudi, invalida... U nekakvom periodu od dva do tri sata mi ćemo uvijek doći na teren", kazao je Župančić i rekao da ponekad ljudi zovu za neki poplavljeni prostor pa onda se vidi da količina vode nije tolika, te da su mogli doći i nešto kasnije.

"Iza naših pumpi zna ostati desetak centimetara vode, ako je više vode u stanu, tu znamo staviti prioritet", objasnio je Župančić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene